PREVENTIVOM DO SIGURNOSTI Policija upoznala umirovljenike kako se zaštititi od prevaranata

Djelatnik za prevenciju policijske postaje Virovitice Ivica Blažević u pratnji kolege iz Policijske uprave Virovitičko – podravske održao je danas (utorak) u sklopu redovnih policijskih preventivnih aktivnosti u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici zanimljivo predavanje pod nazivom Zaštita u zlatnim godinama.

Predavanje je generacijski namjenjeno stalnim korisnicima Dnevnog boravka, koji su posljednjih godina česte mete prevaranta i lopova, a koji žele iskoristiti njihovu ranjivost i prodati im nekvalitetnu robu uz visoku cijenu ili predstavljajući se kao zastupnici određenih institucija otuđiti njihovu vrijednu imovinu.

IMG 1696 Custom

Svi su upoznati s potrebnom prevencijom: ne puštati nepoznate osobe u stan ili kuću, neovisno da li se predstavljali kao medicinsko osoblje, fizioterapeuti, prodavači raznih predmeta ili aparata, službenici banaka, centara za socijalnu skrb, mirovinskog osiguranja ili slično. Najbolje je ako su u stanu, uz stariju osobu i neki od odraslih članova obitelji, napomenuli su policajci.

U slučaju krađe prevare ili sumnje treba odmah kontaktirati telefone 112 ili 192  i zapamtiti što više detalja: opis osobe, njihovo vozilo i slični detalji kako bi policijski službenici mogli pravodobno reagirati i spriječiti daljnje krađe, a moguće je da se vrate ukradeni predmeti.

U kasnijoj diskusiji nazočni su naveli niz svojih osobnih primjera u kojima su bili prevareni, a na kraju je predstavljen i pozitivan primjer, kada je vraćen izgubljen ženski novčanik s većom količinom novca. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content