Stanje u prometu prošlog tjedna: 13 prometnih nesreća i 7 naleta na životinje

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj prometne nesreće, a 6 je napustilo mjesto događaja. Osim ovih prometnih nesreća evidentirano je i 7 događaja naleta na životinje.

Ukupno je utvrđen 381 prekršaj, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 83 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.12 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u četvrtak u 14.35 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 17.03 sata u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 131 km/h.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona je zadržan jedan vozač bicikla zbog odbijanja alkotestiranja i uhićena su 3 vozača temeljem čl. 134. istoga zakona, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 132 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content