Stanje u prometu prošlog tjedna: Biciklist u Rezovcu napuhao 3.64 promila, a vozač automobila u Virovitici 2.98

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih je u jednoj pješakinja lako ozlijeđena, a 10 ih je bilo s materijalnom štetom. Prometnu nesreću s lako ozlijeđenom pješakinjom je uzrokovao vozač koji je napustio mjesto događaja i naknadno pronađen. Kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Ukupno su utvrđena 334 prekršaja, od kojih 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 85 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.64 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 33 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 18.05 sati u Rezovcu, dok je od vozača motornih vozila najveća koncentracija od 2,98 g/kg utvrđena kod vozača osobnog automobila starog 41 godinu koji je upravljao vozilom u Strossmayerovoj ulici u Virovitici u nedjelju u 19.40 sati.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 18 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 110 km/h.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

(PU Virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content