U sklopu projekta “Rokovi superjunaci protiv pretilosti” započelo besplatno uzorkovanje vode iz slavine iz vlastitog zdenca

U sklopu projekta “Rokovi superjunaci u borbi protiv pretilosti”, kojeg provodi Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije u suradnji s Udrugom “Nutricionizam Balans” iz Osijeka, nastavljaju se nove aktivnosti.

Inače, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i traje 18 mjeseci (od srpnja 2019. do prosinca 2020.)

Opći cilj projekta je promicati zdravi način života utjecajem na životni stil i prehrambene navike djece, mladih i žitelja Virovitičko-podravske županije radi prevencije vaskularnih i drugih kroničnih oboljenja. Svrha je projekta educirati djecu i mlade o opasnostima i posljedicama pretilosti za zdravlje.

Sljedeća aktivnost projekta, koju planiraju provesti tijekom srpnja i kolovoza odnosi se na uzorkovanje ukupno 30 uzoraka vode iz slavine iz vlastitog zdenca (nisu priključena na javnu vodoopskrbu) s područja VPŽ.

Mještani svih općina s područja VPŽ koji imaju zdenac u vlastitom dvorištu mogu sudjelovati u ovoj aktivnosti, a detaljnije o svemu informirati se u svojoj Općini. Djelatnici Zavoda moraju prikupiti uzorke vode najkasnije do kraja kolovoza.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content