Upaljen narančasti meteoalarm: Stiže intenzivna promjena vremena, upozorenje izdao i HAK

Stiže nam još jedna promjena vremena koja će sa sobom donijeti pljuskove s grmljavinom te moguće olujne udare vjetra i tuču.

Za sutra je upaljen narančasti meteoalarm koji upozorava na vjerojatnost grmljavine od 50 do 70 posto.

– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – stoji u upozorenju.

Meteoalarm severe weather warnings for Europe National Page L2

Upozorenje za naše područje je izdao i ESTOFEX, i to upozorenje 2 stupnja, koje se također odnosi na mogućnost tuče, naleta jakog vjetra i velike količine kiše u kratkom vremenskom roku.

Upozorenja je izdao i Hrvatski autoklub.

– U većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima, osobito poslijepodne i navečer kada će kiša biti obilnija, prvenstveno u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu. Najmanje kiše bit će u Dalmaciji, gdje će lokalno padati tek navečer. Zbog ponegdje veće količine vode na kolniku vozače pozivamo na dodatni oprez, a zbog mokrih i skliskih kolnika podsjećamo ih da prilagode brzinu uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila – poručili su iz HAK-a.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content