Uz Gimnaziju P. Preradovića još dvije srednje škole s područja VPŽ u TOP 20 u Hrvatskoj

Uz Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica koja ima najbolje rezultate maturanata na ovogodišnjoj državnoj maturi, još su dvije srednje škole u TOP 20 Hrvatske. Naime, po omjeru kvote i broja prvih prijava, Industrijsko obrtnička škola Slatina i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, imaju čak četiri obrazovna programa među dvadeset najpopularnijih u Republici Hrvatskoj upisa u 1. razred srednjih škola.

CNC operater u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina je na 9. mjestu u RH, a smjer vodoinstalater iz iste škole je na 12. mjestu. Instalater grijanja i klimatizacije Industrijsko-obrtničke škole Virovitica je na 16., a frizer na 20. mjestu u Hrvatskoj. Unazad nekoliko godina, upravo su učenici ovih zanimanja, ostvarivali zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Nelson Mandela je jednom prilikom rekao, “obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet” i tim pristupom se vodi i Virovitičko-podravska županija. Ulaganje u obrazovanje nije samo ulaganje u razvoj društva već je to ulaganje u razvoj gospodarstva. Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Županija gradi nove škole, daje stipendije za deficitarna zanimanja, ulaže u opreme i centre izvrsnosti, stvarajući bolje uvjete obrazovanja i naše djece i naših profesora i sve to, kao što vidimo daje rezultate – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

tablica skole

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content