VELIKA LJETNA INVENTURA U PAPUKU Klub napustilo pet stožernih igrača i vratar Mehmedi, a pojačali ga Kratzl, Nikolić, Zdelar, Matoković i Čes

Nogometaši orahovačkog trećeligaša Papuka krenuli su s pripremama za novu sezonu.

Prvoj prozivci odazvali su se vratar Karlo Mahaček, David Podboj, Benjamin Radinković, Marin Vratković, Borna Mimić, Jurica Šantić, Stipe Čavić, Miroslav Rukavina, Matko Špoljarić i Matej Marinić, dok su opravdano izostali Tihomir Živković, Tomislav Bušljeta i Marin Čavić. Trener Stjepan Mađarić imat će nešto izmijenjenu momčad, naime šestorica igrača su napustila klub, dok je pet novih stiglo.

-Klub su napustili Domagoj Ninčević, Matija Krsnik, Marin Vukomanović, Eljfat Mehmedi, Danijel Zebec i Florijan Rupčić kojima se zahvaljujemo na svemu što su do sada dali za klub. Naravno da smo odmah reagirali i doveli adekvatna pojačanja, za sada su pristigli naši domaći dečki koji su prošli prvoligaške nogometne škole, vratar Petar Kratzl iz Slaven Belupa i Matej Rukavina iz Akademije Krpan/Babić, pojačali su nas još Marin Zdelar koji je pristigao iz Zrinskog Nova Bukovica, naš domaći dečko Mihael Nikolić koji je igrao za Slatinu i napadač Matija Matoković iz Valpovke. Definitivno ćemo se još pojačati, ali imena će biti poznata u tijeku priprema – rekao je sportski direktor Papuka Miroslav Jockov poželjevši dobrodošlicu svim igračima i sezonu bez ozljeda.

Predsjednik Dalibor Fofonjka također se obratio igračima.

-Pozdravljam vas sve, i ove naše “starosjedioce” i nove igrače i siguran sam da ćemo ponovno biti prava klapa i odlična ekipa koja će se ravnopravno boriti za sredinu prvenstvene ljestvice. Imperativa nemamo, obzirom da reorganizacije na kraju sezone nema, nama je želja stabilan klub u svim njegovim segmentima. Vjerujem u ovu ekipu i želim vam puno sreće i zdravlja – rekao je Fofonjka.

Trener Stjepan Mađarić predstavio je plan priprema naglasivši kako je siguran da ova momčad može puno.

-Prije svega moram reći da smo otvoren klub, svi su igrači dobrodošli, posebno oni željni afirmacije i dokazivanja. Već sam šest mjeseci u klubu i većina igrača zna što očekujem i siguran sam da zajedno možemo puno. Imamo mladu momčad prepunu potentnih i sjajnih igrača, važno je da se dobro pripremimo i pokažemo sve na terenu. Ovoljetne pripreme će biti svojevrsne i za iduće ljeto kada će se dogoditi reorganizacija u hrvatskom nogometu, koja će se itekako osjetiti i na trećoj ligi. Klub se još mora dizati od igrača i ekipe do uprave jer samo tako možemo biti ozbiljan klub – rekao je Mađarić.

Termini pripremnih utakmica bit će poznati naknadno, a jedino je poznata utakmica 4. kola Županijskog nogometnog kupa u kojoj će Papuk 26. srpnja ugostiti Zrinski iz Nove Bukovice.

(www.icv.hr, vg)