VOĆIN U Humu izgradili spomen obilježje žrtvama Domovinskog rata i poraća

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin jučer (subota) je organizirala i provela radnu akciju izgradnje spomen obilježja u za žrtve iz Domovinskog rata i poraća u mjestu Hum.

Spomen obilježje postavljeno je u spomen na poginule hrvatske branitelje, pripadnike 136. slatinske brigade:Maria Grahovca, Miroslava Zrinščaka i Željka Laicha te za civilne žrtve srbočetnočkog masakra: Franju Banovca, Ivana Banovca, Marijana Đuzela, Romana Ridla, Marka Vukovića, Rozalije Ridl i Željka Galovića, kao i tragično preminule od zaostale mine iz Domovinskog rata: Zoricu Runje, Marka Bartolovića, Franza Scheitla, Johanna Gehingera, Franza Voglera i Franza Hammebachera.

107847140 308262220353430 5503816090908041215 n

– Za navedene žrtve iz Domovinskog rata i poraća postoje spomen obilježja koja se nalaze na mjestu stradavanja i duboko su u šumskim predjelima te im je otežan pristup. Ovo spomen obilježje obuhvatit će sve hrvatske žrtve koje su stradale na području Mjesnog odbora Hum, a nalazi se u samom centru Huma, na glavnoj prometnici za Voćin i uvelike će olakšati dostojno odavanje počasti roditeljima poginulih branitelja koji su već u poodmakloj životnoj dobi – rekao je predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković.

Dodao je kako se izgradnja spomen obilježja u cijelosti izvodi uz donacije ljudi velikog srca, koje će objaviti po završetku i otvaranju spomen obilježja.

U narednim danima planirano je postavljanje spomen ploče s imenima stradalnika, a otvaranje obilježja planira se oko 5. kolovoza, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. (www.icv.hr, adf, fotografije: D. Božičković)

[g-gallery gid=”597317″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content