Za vožnju s 1.92 promila kroz Pitomaču dobio 7.400 kuna novčane kazne i tri mjeseca bez vozačke

U ponedjeljak, 6. srpnja oko 1.10 sati, u naselju Pitomača u Ulici Vladimira Nazora, policijski službenici Policijske postaje Pitomača, prilikom kontrole i nadzora prometa vozila, zatekli su 27-godišnjeg vozača, kako pod utjecajem alkohola od 1.92 promila, upravlja osobnim automobilom čakovečkih registracijskih oznaka, tako što prilikom uključivanja u promet s makadamske ceste nije dao pokazivač smjera te se prilikom vožnje nije kretao što bliže desnom rubu kolnika – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Kako bi vozaču onemogućili daljnje upravljanje vozilom, kojim bi postojala opasnost od daljnjeg ugrožavanja prometa, jer je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja, nakon obavljenog liječničkog pregleda, doveden je u policijsku postaju.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog te je doveden na Prekršajni sud u Virovitici, gdje je proglašen krivim i prekršajni sudac mu je presudom odredio novčanu kaznu od 7.400 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content