Želite hrskav, ali kremast pečeni krumpir? Napravite malu, ali važnu promjenu u pripremi

Dolaskom toplog i sunčanog vremena, započela je i sezona roštiljanja. Uz meso, na roštilju je odlično ispeći i povrće, poput tikvica, paprike, ali i krumpira.

Pečenje krumpira na roštilju jednostavan je način za ukusno i hrskavo jelo, ali jedan korak u pripremi iznimno je važan kako bi bilo dobro. Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što njihova unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana sasvim ispeče, ali postoji jednostavan način da to promijenite – piše Real Simple, a prenosi vecernji.hr

Prije pečenje krumpira, trebali biste ih skuhati, ali samo dopola. Krumpiri su gusti i puni škroba, što znači, ako ih ne skuhate do kraja, da će biti nejestivi. Ako krumpir na početku prokuhate, iznutra će biti kremast i mekan, a izvana pečen i hrskav. Kuhanje prije pečenja također će skratiti vrijeme samog pečenja, jer pečenje sirovog krumpira na roštilju može dugo trajati. Uz to, kuhanje u slanoj vodi pomaže krumpiru da bolje prihvati sve začine i dobije bolji okus.

Kako pripremiti krumpir za pečenje?

U jednoj posudi zagrijte dobro posoljenu vodu, sve dok ne zakipi. Zatim u nju dodajte ploške krumpira ili cijeli krumpir. Kuhajte ih dok lagano ne omekšaju, oko 10 minuta. Trebali biste ih s lakoćom upiknuti na vilicu, ali ne skuhati do kraja. Ocijedite ih i ohladite te pustite da se osuše od vode. Prije pečenja, začinite ih željenim začinima te pecite oko pet minuta. Obavezno ih okrenite i na drugu stranu. Krumpir će tako biti smeđ i hrskav, ali i mekan i ukusan.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content