1. ŽNL U derbiju kola zdenačka Sloga u posljednjim trenucima do remija sa sopjanskim Podravcem

Drugo kolo 1. županijske nogometne lige donijelo je velik i derbi u Zdencima između domaće Sloge i Podravca iz Sopja koji je završio neodlučenih 2:2.

Od početka utakmice bila je vidljiva taktika oba trenera, Mario Tolo (Podravac) je igrao taktički iza lopte, čekajući prigodu iz kontre dok je Dragan Trupina težio kontroli lopte i nadigravanju. No, već u samom startu u 3. minuti bljesnula je kontra Podravca te su poveli iz prvog udarca na vrata Radonjića. Strijelac je bio Tomašević. Sloga je potom stisnula, imala nekoliko prigoda uglavnom preko odličnog Danijela Zebeca, ali sjajan je na gostujućim vratima bio Kristijan Dumenčić.

U 21. minuti Zebec je izmiješao obranu gostiju, ušao u kazneni prostor gdje biva srušen i sudca Ličinić pokazuje na bijelu točku. Loptu je namjestio kapetan Sloge Mario Duspara, no udarac je bio iznimno loš što ni malo ne umanjuje odlično čitanje Dumenčića koji je uhvatio ”živu loptu”.

Promašaj nije obeshrabrilo domaće nogometaše i dalje su napadali, no Podravac se uspješno branio te nešto pokušavao iz kontre loptama koje je odlično slao iskusni Ivan Ibriks.

Sloga Podravac 10

Jedna takva urodila je plodom. Lopta je došla na desnu strane obrane Sloge, uslijedio je ubačaj na peterac gdje ju sjajno prima i poluvolejem u mrežu šalje Marko Rastija – 0:2. Do odmora nije bilo promjene rezultata.

U drugom dijelu ista slika. Sloga napada svim silama, traži se pogodak, no nedostajao je onaj zadnji pas ili pravovremeni udarac na vrata. Bilo je tu bezbroj nepotrebnih kratkih pasova i guranja dubinskih lopti. Jedina prava opasnost bila je kada je lopta u nogama Zebeca koji je bio nerješiva zagonetka za obranu gostiju.

Kada se činilo da će Podravac mirno privesti utakmicu kraju, navijači Sloge su se već pomirili s porazom, ipak se dogodila prava drama. Sloga je krenula ”va bank” dugim loptama u kazneni prostor u koji preselio i stoper Patrik Turković. Upravo je Turković u 90. minuti pokupio jednu loptu glavom i spustio lijevo do Zemana, koji se lažnjakom rješava čuvara i upućuje odličnu povratno loptu za kapetana Dusparu koji prizemnim udarcem matira Dumenčića – 1:2.

Sloga Podravac 8

Na samom kraju, u posljednjoj 4. minuti sudačke nadoknade, Sloga je dobila slobodan udarac na nekih 20 metara od gola potpuno iskosa s lijeve strane. Uslijedio je ubačaj u kazneni prostor u veliku gužvu gdje skaču Turković i gostujući igrač Krušelj koji nespretno zahvaća loptu glavom koja završava u vlastitoj mreži za veliko slavlje Zdenačana.

– Jako sam loše otpucao kazneni udarac, ali svaka čast momčadi koje se dignula i nije odustajala do posljednje minute. Na kraju sam zabio, vratilo se i presretni smo na kraju ovim bodom. Podravac je jako dobra momčad i bit će zasigurno u samom vrhu – rekao je kapetan Sloge Mario Duspara.

Sloga Zdenci – Podravac Sopje 2:2

Igrač Utakmice: Danijel Zebec

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”601373″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content