Dječji vrtić “Suncokret” Slatina spreman za početak nove pedagoške godine: Uvode robotičku i sportsku igraonicu

Za sve ustanove ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj nova pedagoška godina počinje 1. rujna pa se i Dječji vrtić “Suncokret” Slatina priprema za prihvat svojih novih polaznika.

– U rujnu očekujemo oko 60 djece u našem matičnom objektu u Slatini i u Područnom odjelu u Mikleušu. To su djeca s područja grada Slatine, općine Nova Bukovica i općine Mikleuš, a djeca iz Sopja i Čađavice također će pohađati naš vrtić u Slatini dok se ne steknu uvjeti za početak rada njihovih novoizgrađenih vrtića – rekla je ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić te dodala:

– Sve epidemiološke mjere zaštite provodimo redovito cijelo ovo vrijeme, a tako će biti i na jesen. Odgojno-obrazovni rad u sljedećoj pedagoškoj godini upotpunit ćemo novim programima  pa će tako djeca uz integrirani program na engleskom jeziku imati i robotičku te sportsku igraonicu. S robotikom kao eksperimentalnim programom započeli smo prošle godine i rezultati su odlični. Program smo poslali na verifikaciju u Ministarstvo znanosti i obrazovanja i uskoro očekujemo njihovo odobrenje.

Sportsku igraonicu vodit će novozaposlena odgojiteljica Ivona, koja osim sportske edukacije posjeduje i certifikat za vođenje engleskog programa, ima iskustva u radu s djecom s teškoćama u razvoju, volontira u brojnim udrugama, priprema kazališne predstave i piše projekte za EU natječaje te smo sigurni da će se odlično uklopiti u naš kolektiv u Slatini. Kadrovsko pojačanje stiže i u Mikleuš gdje će nova odgojiteljica Tilija po svojim kvalifikacijama i osobinama zasigurno pridonijeti odgojno-obrazovnom radu jer je, kao i kolegica Ivana koja u Područnom odjelu radi od njegova otvaranja, vrlo stručna, iskusna, maštovita i komunikativna. Pohvalila bih ovom prilikom i ostale naše vrijedne i kreativne odgojitelje koji trenutno pripremaju poticajno prostorno okruženje odnosno materijale i pomagala za odgojno-obrazovni rad kako bismo svu djecu na jesen dočekali što spremnije i veselije – zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića “Suncokret” Slatina Snježana Dupan-Lovrić.

(www.icv.hr, adf; foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content