FOTO Bilogora 1947. osvojila Memorijalni nogometni turnir “Meseš – Laslo” u Svetom Đurađu

Na nogometnom igralištu u virovitičkom prigradskom naselju Svetom Đurađu odigran je tradicionalni memorijalni nogometni turnir u sjećanje na prerano preminule članove kluba, igrača Tomislava Meseša i trenera Stjepana Lasla.

U prvom susretu Dinamo iz Kapele Dvora je dominirao u susretu s domaćom momčadi, ali je teško nalazio put do mreže. Kada su igrači Svetog Đurađa uspostavili terensku ravnotežu Dinamo je postigao dva zgoditka i došao do pobjede 2:0. Oba zgoditka postigao je Mateo Draganić, jednog iz igre, drugog iz kaznenog udarca.

IMG 3878 Custom e1596963292414

Druga utakmica bila je ogled Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice i milanovačkog Sokola. Milanovčani su bili prilično nekompletni, što koriste igrači Bilogore 1947. te vrlo brzo vode 2:0. Sokoli “se bude”, stvaraju dvije odlične prilike iz kojih ne postižu zgoditak. Ubrzo slijedi kazna za promašaje i Bilogora trećim pogotkom riješava pitanje pobjednika. Strijelci su bili Siniša Vlaisavljević, Valentino Cik i Stipo Djak.

Slijedila je pauza u kojoj su zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić i predstavnici svih klubova otišli na gradsko groblje položiti bukete i zapaliti lampione na grobove Tomislava Meseša i Stjepana Lasla.

IMG 3906 Custom

Susret za treće mjesto donio je dominaciju momčadi Svetog Đurađa. Domaća momčad ni s igračem više nije uspjela svladati vratara Sokola Nedjeljka Vrnavića. U posljednjoj minuti stiže kazna za promašaje. Ivan Biondić zgoditkom donosi pobjedu Sokolima.

U finalu je Bilogora 1947. došla do pobjede 2:0 nad Dinamom iz Kapele Dvora. Oba zgoditka u finalu postigao je Stipo Djak.

Najbolji strijelac turnira s tri pogotka bio je Stipo Djak (Bilogora 1947. Špišić Bukovica). Za najboljeg vratara proglašen je Antun Ponikvar (Dinamo Kapela Dvor), a za najboljeg igrača Valentino Cik (Bilogora 1947. Špišić Bukovica).

p 12 Custom e1596963482902

Pehare momčadima i pokale najboljim pojedincima podijelili su članovi obitelji Tomislava Meseša i Stjepana Lasla te predsjednik Svetog Đurađa Ivan Ćavarušić.

Rezultati:

Sveti Đurađ – Dinamo Kapela Dvor 0:2

Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Sokol Milanovac 3:0

Utakmica za treće mjesto:

Sveti Đurađ – Sokol Milanovac 0:1

Finale:

Dinamo Kapela Dvor – Bilogora 1947. Špišić Bukovica 0:2

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc i NK Sveti Đurađ)

[g-gallery gid=”600339″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content