FOTO Čak 43 tenisača na ovogodišnjem “Žuja kupu”: Alen Klun pojedinačni pobjednik, Šrajer i Košćak osvojili parove

Usprkos svim znanim problemima uzrokovanih koronavirusom i drastično osakaćenoj teniskoj sezoni na svim razinama natjecanja, tradicionalni “Žuja kup” ipak je održan i ove godine.

U subotu na Veliku Gospu te u nedjelju na Rokovo, na terenima TK Tvin Virovitica te djelomično na terenima u Milanovcu, okupio se do sada najveći broj igrača. U obje konkurencije, pojedinačno i u paru, prijavilo se ukupno 43 igrača iz Slatine, Daruvara, Donjeg Miholjca i Virovitice što je i najveći broj od kada se “Žuja kup” održava. Iako je uvijek nezahvalno reći da je nešto bilo najbolje, od ukupno 42 odigrana meča, vjerojatno bi se većina gledatelja i samih igrača suglasila kako je u oba finala viđen najkvalitetniji tenis na cijelom turniru.

2020081638 Custom

U finalu parova sastali su se domaći par Saša Felendeš/Jure Duvnjak protiv prvih favorita turnira, para Vatroslav Šrajer/Igor Košćak iz Donjeg Miholjca. U gotovo jednakom finalu kao prošle godine, samo je onda umjesto Koščaka nastupio Hummel, ponovno se sve odlučivalo na jednoj lopti, odnosno, na jednom promašenom forhendu ili bekendu. Čak je i rezultat bio potpuno jednak kao i prošle godine, 7:6 6:3 za odlične goste iz Donjeg Miholjca koji su ponovno potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto.

2020081639 Custom

Istovremeno s finalom parova, igralo se i finale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem su se sastali 22-godišnji Alen Klun iz Slatine i domaća uzdanica Krunoslav Silner s dvadesetak godina više na plećima od svojeg protivnika. Meč je tijekom cijelog svog trajanja sličio na šahovsku partiju s puno nadmudrivanje u svakom odigranom poenu. Ipak, nakon 3:6, 6:3 u setovima, treći meč za redom koji se odlučivao u produženom tie-breaku očito je bio preveliki teret za domaćeg “maratonca”, tako da je odlični mladi Slatinčanin mudro priveo meč kraju i s 10:3 došao do konačne pobjede. Nakon što je prošle godine tijesno izgubio finale od Hummela, ovaj put je s jednom godinom iskustva više, ponovno odigrao izvrstan meč i strpljivom igrom uspio otići zasluženo do kraja.

2020081657 Custom

Prema tradiciji, sponzor turnira Zagrebačka pivovara osigurao je nagrade za sve finaliste, dok je pehare ispred Grada Virovitice, najboljima predao zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, a turnir je posjetio i gradonačelnik Ivica Kirin.

(TK “Tvin” Virovitica)

[g-gallery gid=”601456″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content