FOTO Graničar Bušetina furiozno ušao u natjecanje 1. ŽNL: Gosti iz Sladojevaca ispraćeni s osam komada u mreži

Ovogodišnje ligaško natjecanje 1. ŽNL Graničar Bušetina je otvorio s rekordnom pobjedom kola 8:0 nad Slavonijom iz Sladojevaca, čime je otvoreno pokazao da se želi boriti za sam vrh tablice.

Pred početak utakmice upitan je bio nastup glavnog domaćeg topnika Karla Petrinića zbog bolova u listu. No, Karlo je stisnuo zube i odigrao odličnih osamdesetak minuta.

Domaći su već na samom početku pokazali tko je gazda na terenu. Nakon sedamnaest minuta igre bilo je 3:0. Golijadu je otvorio iskusni Stiven Čančar u petoj minuti, a Karlo Petrinić dodao je dva zgoditka, prvi u 13., a drugi u 17. minuti.

IMG 3958 Custom e1597047412672

Najljepši potez prvog dijela, a možda i cijele utakmice dogodio se u 38. minuti kada je Roberto Meseš Pepe direktnim udarcem iz kornera svladao gostujućeg vratara.

U gostujućim redovima u prvom dijelu najagilniji bio je Mateo Jerešić, koji je svojim prodorima u domaćem kaznenom prostoru stvarao pomutnju, ali bez utjecaja na rezultat.

Početkom drugog dijela igrači gostujuće momčadi kao da su malo uzeli daha i odlučno krenuli prema domaćim vratima. U 55. minuti na dvadeset metara od domaćeg gola dosuđen je slobodni udarac. Zlatko Miler jakim udarcem je uzdrmao vratnicu domaćeg čuvara mreže Natanaela Vidaka.

IMG 3975 Custom

Već u idućem napadu domaći bočni igrač Ronald Jagica koji je uporno probijao bok dolazi u priliku i povećava rezultat na 5:0. Valentino Pavlak u 70. minuti postiže šesti pogodak za domaću momčad.

U 75. minuti dosuđen je novi slobodni udarac za gostujuću momčad, ponovno s dvadeset metara. Loptu ovog puta uzima Mateo Jerešić. Naciljao je, ali je i on pogodio vratnicu. Priču u Bereku je zaključio kapetan Alen Fučkar s dva zgoditka. Prvi je postigao u 78., a drugi u 84. minuti.

– Čestitam mojim momcima na borbenosti koja je iznjedrila visoku pobjedu. Pas igrom i probijanjem došli smo do puno zgoditaka. To je rezultat našeg rada na treninzima. Ako ovako nastavimo, borit ćemo se za vrh – zadovoljan je bio domaći trener Samuel Spudić.

IMG 3997 Custom

– Zbog godišnjih odmora u Bušetinu smo doputovali nekompletni. Gotovo polovinu naših igrača u sastavu činili su juniori. Do idućeg kola bit ćemo kompletniji te ćemo nastojati pružiti otpor jakom Bratstvu. U prva četiri kola igramo s jakim protivnicima, što ne znači da ne možemo nekoga od njih iznenaditi – optimističan je bio gostujući trener Mile Pokopčić.

Graničar Bušetina – Slavonija Sladojevci 8:0
Igrač utakmice: Alen Fučkar

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”600463″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content