FOTO Na utakmici u povodu proslave Dana općine Suhopolje, veterani Slatine svladali Suhopoljčane 2:0

Jučer (petak) su na glavnom terenu stadiona Park prijateljsku utakmicu odigrali veterani Suhopolja i Slatine. Povod utakmici ove dvije dugogodišnje prijateljske ekipe bila je proslava Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe.

Utakmicu su, kako se i očekivalo, bolje otvorili Suhopoljčani te su u prvom poluvremenu imali nekoliko polušansi iz kojih nisu uspjeli poentirati. Rezultat prvog poluvremena ostao je 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Isto kao i u prvom, početkom drugog poluvremena terenom su dominirali suhopoljski veterani, ali Slatina se uspješno branila i čekala svoju priliku iz kontre. Prvu izglednu priliku, nakon jedne duge lopte upućene prema šestaestercu Suhopljčana, odlično koristi Zdenko Marković, najmlađi igrač u slatinskim redovima te bez većih problema prelazi dva obrambena igrača Suhoplja, izbija sam pred golmana i u maniri vrhunskih napadača šalje loptu u gol.

Suhopoljčani su protestirali smatrajući da je bilo zaleđa, ali sučeva zviždaljka se nije oglasila. Poslije gola, sredinom drugog poluvremena snage su se na terenu izjednačile, bilo je više napada i s jedne i s druge strane, ali sve je završavalo u rukama golmana ili pored vratnica. Desetak minuta prije kraja utakmice, jednu “nevinu” loptu Jovica Beneš sa 30-ak metara upućuje jakim udarcem prema golu Suhopoljčana, no golman je previše izišao da bi se mogao vratiti i obraniti. Do kraja utakmice Slatinčani su “sakrili” loptu i uspjeli zadržati mrežu netaknutu. Konačan rezultat 0:2.

– Danas smo se mi, veterani Suhopolja, okupili kako bi s našim prijateljima iz Slatine odigrali jednu prijateljsku utakmicu povodom Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe te da se malo podružimo, nešto pojedemo i popijemo, jer bit igranja nogometa veterana je upravo druženje. Rezultat je bio u drugom planu, bitnije od svega je što se nitko nije ozlijedio. Utakmica kao utakmica, trke koliko se moglo, puno pričanja, gosti uspješniji s dva postignuta gola, ali mi ćemo ih pobijediti u trećem poluvremenu. Zahvaljujem se prijateljima iz Slatine što su došli uveličati ovaj naš blagdan i, naravno, čestitke na zasluženoj pobjedi – rekao nam je po završetku utakmice trener-igrač suhopoljskih veterana Mladen Hodak Zec.

– Kao što je rekao Zec, iako smo pobijedili, rezultat je bio u drugom planu, bitno je održati naše dugogodišnje prijateljske odnose. Što se tiče naše igre, znali smo da će oni napasti na domaćem terenu, pa smo se više orijentirali na obranu čekajući svoje prilike iz kontre, što nam je i uspjelo. Sve pohvale domaćinima na tome kako su nas ugostili. Treće poluvrijeme bilo je odlično – rekao je, za izjavu jedini raspoložen, slatinski veteran Dalibor Čipčija.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)