FOTO Odličan slobodnjak Doriana Uzelca i trijumf Sokola na 1. Memorijalnom turniru “Slavko Francetić” u Milanovcu

U najvećem virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu, županijski drugoligaš “Sokol”, uz pomoć Mjesnog odbora, Udruge umirovljenika, Udruge branitelja, Sportske zajednice grada Virovitice i Grada Virovitice, organizirao je 1. Memorijalni turnir “Slavko Francetić”.

Za one mlađe koji nisu imali prilike upoznati Slavka Francetića, dovoljno je kratko reći da je bio duša kluba ili kako je njegova kćerka Željka rekla na kraju “Moj tata je živio za klub”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Slavko je, uz nogometni klub bio aktivan u mjesnoj udruzi umirovljenika, Udruzi dragovoljaca Domovinskog rata, jer se od prvih dana uključio u obranu domovine te u Mjesnom odboru.

U prvoj utakmici domaći Sokol je pojačan Ivanom Biondićem, Tinom Szabom i Dorianom Uzelcem, bez većih problema pobijedio nekompletni Sveti Đurađ 6:0. Dva zgoditka postigao je Ivan Biondić, a po jedan Karlo Biondić, Tomislav Ojdanić, Tin Szabo i Ivan Jerbić iz kaznenog udarca.

IMG 4179 Custom

U drugom susretu su igrali Podgorje i Sveti Đurađ. Podgorje je povelo zgoditkom Matea Jurkovića, a poravnao je efektnim zgoditkom najiskusniji igrač turnira Dalibor Ladović. Utakmica je završila bez pobjednika 1:1, pa su se izvodili jedanaesterci, u čemu je Podgorje bilo uspješnije.

U ogledu Sokola i Podgorja rješavalo se pitanje pobjednika turnira. Sokol je poveo odličnim šutem Doriana Uzelca iz slobodnog udarca. Do odmora poravnao je Mateo Jurković. Pobjednički zgoditak je djelo Mihaela Martela. Do kraja obje momčadi su propustile nekoliko izglednih prilika. Rezultat je ostao 2:1.

IMG 4272 Custom

Za vrijeme trajanja turnira delegacija predstavnika svih klubova sudionika, Udruge branitelja, Mjesnog odbora, Udruge umirovljenika predvođena kćerkom i suprugom Slavka Francetića i zamjenicom virovitičkog gradonačelnika Vlastom Honjek – Golinac na posljednje počivalište Slavka Francetića položila je buket i zapalila lampione.

Pehare i odličja najboljim ekipama i pojedincima podijelile su supruga i kćerka Slavka Francetića.

IMG 4207 Custom

Najbolji strijelac turnira bio je Mateo Jurković iz Podgorja. Za najboljeg vratara proglašen je Nedjeljko Vrnavić, a za najboljeg igrača Mihael Martelo, obojica iz pobjedničke momčadi Sokola.

Turnir je organiziran uz sve mjere zaštite od koronavirusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”601177″]