FOTO Po dva pogotka Šoštara i Juhasa: Gradina srušila Borovu u prvoligaškom debiju pred 200 gledatelja

Nakon osam mjeseci stanke jučer (nedjelja) je konačno započelo natjecanje u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, a utakmice prvog kola na tribine i ograde privukle su zavidan broj gledatelja.

Tako je bilo i u Gradini, gdje je novopečeni domaći prvoligaš ugostio momčad Borove. Bila je to utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli čak sedam zgoditaka, ali i strepili za rezultat do posljednjeg zvižduka glavnog suca Nikole Kristića.

Prvih 25 minuta igre u potpunosti je pripalo gostujućoj momčadi koja je iskoristila dominaciju u igri i povela u 19. minuti zahvaljujući Antunu Stuparu. Samo šest minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za domaću momčad, a smiren je za 1:1 s bijele točke bio Zvonimir Juhas. To je ujedno i rezultat s kojim se otišlo na predah.

IMG 4137

Gradina je krenula furioznije u nastavak i već u 50. minuti povela 2:1, a ovoga puta loptu iza nemoćnog Josipa Vuzema pospremio je Mihael Šoštar. Domaći gledatelji još su slavili, a na drugoj strani već je pao gol za 2:2. U strijelce se upisao i ponajbolji gostujući napadač Darko Obžetić.

Na sljedeći pogodak čekalo se samo sedam minuta. U 58. minuti mrežu Borove zatresao je ponovno Zvonimir Juhas. Do 75. minute Gradina je imala još tri odlične prilike, od kojih dvije nije iskoristio dvostruki strijelac Juhas, a kako to u nogometu obično bude, “kad ne zabiješ, primiš”, pa je tako bilo i ovoga puta. I. Jugović iskoristio je priliku za pogodak u 75. minuti i vratio stvari na početak.

IMG 4127

Domaći strateg Marijan Puškarić sve je podredio napadu u završnici, što mu se isplatilo već u 77. minuti. Juhas se iskupio za nekoliko promašaja i nakon jedne kontre fantastično asistirao Šoštaru, koji “zakucava” glavom za konačnih 4:3 domaće momčadi i odličan ulazak u prvoligaški rang natjecanja.

– Pobjeda je zaslužena, ali moram priznati da je ovo bila iznimno teška utakmica. Ušli smo loše u utakmicu i nisam zadovoljan igrom u prvom dijelu, osjetio se grč i trema od prve utakmice nakon povratka u 1. ŽNL. U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko zamjena, proigrali i počeli stvarati prilike. Mislim da će sada sve biti lakše i da ova ekipa može bez problema izboriti sredinu tablice, što nam je i cilj u prvoj sezoni – rekao je nakon utakmice domaći strateg Marijan Puškarić.

IMG 4103

– Igrom sam prezadovoljan, ali do otprilike 25. minute, kada smo potpuno dominirali, a nakon toga jedna greška vratara i sve je krenulo nizbrdo. Očito je da imamo problem sa psihološkim pristupom utakmicama, jer nakon primljenog pogotka to više nije bilo to. Tragedija je dati tri gola u gostima, a izgubiti utakmicu. Sljedeću utakmicu idemo na pobjedu pred domaćom publikom. Ako želimo ostati u ligi i biti konkurentni, moramo obavezno pobjeđivati na domaćem terenu – zaključio je trener Borove Mile Grdić.

Gradina – Borova 4:3
Igrač utakmice: Mihael Šoštar

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”600448″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content