FOTO Zaljubljenici u slikarstvo uživali u 36. samostalnoj izložbi suhopoljske umjetnice Gordane Čurik

U prostorijama “stare apoteke” u Suhopolju, danas (četvrtak) je održana samostalna izložba Gordane Čurik.

Gordana Čurik iz Suhopolja umjetnošću se bavi od malih nogu. Članica je Likovnog kluba “Nikola Trick” od samog njegova osnutka te suhopoljskog Likovnog kluba “Paleta”, a više od 20 godina intenzivno se bavi slikarstvom. Ovo je sveukupno 36. samostalna izložba suhopoljske slikarice, a druga ove godine, nakon što je prvu organizirala proteklog mjeseca u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici.

IMG 4119 Custom

Prema riječima Gordane Čurik, motivacije i inspiracije u slikarstvu ne manjka, ona je svuda oko nas. Iako većinom radi pejzaže, koji ju, kako kaže, stalno zaokupljuju, motivi njezinih slika su različiti. Ima tu i ponešto “mrtve prirode”, veduta arhitektura Suhopolja, budući da živi u Suhopolju, i Virovitice koja je njezin rodni grad.

-Ovdje se danas nalazi više od 50 slika, računajući i one male sličice, a izloženi su i neki novi radovi. Što se tiče tehnika slikanja, to su uglavnom ulja ili akril na platnu, ali i neke kombinirane tehnike, odnosno isprobavanje nekih novih stvari. Što se tiče motiva, pejzaži su mi i dalje omiljeni motiv i njih je najviše, a možete vidjeti i ponešto apstraktnih slika, slika mrtve prirode od kojih radim samo cvijeće te uz već spomenute vedute Virovitice i Suhopolja, tu su i dva akta – rekla nam je G. Čurik.

IMG 4126 Custom

Na izložbi, koju je otvorio načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, pojavio se velik broj zaljubljenika u slikarstvo, a između ostalih, u radovima suhopoljske slikarice uživala je i predsjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje Zorica Hegedušić.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”600902″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content