Krov koji prokišnjava, računi za energente koji bujaju, sve to će biti prošlost u zgradi paviljona IV. Doma zdravlja u Slatini

Krov koji prokišnjava, boja sa zidova koja se ljušti, računi za energente koji bujaju sve to će uskoro prošlost u zgradi paviljona IV. Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini gdje se provodi projekt energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima zgrade osigura kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te sigurniji i ugodniji uvjeti za boravak.

Krov je zamijenjen, postavljeni su krovni prozori, na polovicu vanjskih zidova postavljena je fasada, na drugoj polovici se radi  kazao nam je dr. Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ.

Uskoro počinju radovi postavljanja hidro izolacije temelja i podrumskih prostorija, kao i na elektro instalacijama, postavljanju novih štedljivih led lampi sa senzorima pokreta.

dom zdravlja slatina 8
Foto: K. Toplak

–Samo na elektro dijelu je projicirana ušteda je 57 posto… Radovi će biti gotovi ove godine i uštede će biti značajne – naglasio je dr. Ivica Fotez.

Radovi izvodi Građenje Marković. Ugovor s njima o radovima na energetskoj obnovi vrijednima 4.285.028,00 kuna potpisao je župan Igor Andrović jer je nositelj projekta Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Kako je zgrada izgledala prije početka radova možete vidjeti OVDJE.

(vpz.hr)

image001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content