Krov koji prokišnjava, računi za energente koji bujaju, sve to će biti prošlost u zgradi paviljona IV. Doma zdravlja u Slatini

Foto: K. Toplak

Krov koji prokišnjava, boja sa zidova koja se ljušti, računi za energente koji bujaju sve to će uskoro prošlost u zgradi paviljona IV. Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini gdje se provodi projekt energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije.

Krov je zamijenjen, postavljeni su krovni prozori, na polovicu vanjskih zidova postavljena je fasada, na drugoj polovici se radi  kazao nam je dr. Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ.

Uskoro počinju radovi postavljanja hidro izolacije temelja i podrumskih prostorija, kao i na elektro instalacijama, postavljanju novih štedljivih led lampi sa senzorima pokreta.

Foto: K. Toplak

–Samo na elektro dijelu je projicirana ušteda je 57 posto… Radovi će biti gotovi ove godine i uštede će biti značajne – naglasio je dr. Ivica Fotez.

Radovi izvodi Građenje Marković. Ugovor s njima o radovima na energetskoj obnovi vrijednima 4.285.028,00 kuna potpisao je župan Igor Andrović jer je nositelj projekta Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt je prošao na „Energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kako je zgrada izgledala prije početka radova možete vidjeti OVDJE. (vpz.hr)

Foto: K. Toplak