Od danas na svadbama na području VPŽ može biti prisutno najviše 50 osoba

Danas (ponedjeljak) je stupila na snagu odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničavanju broja osoba koje mogu prisustvovati svadbenim svečanostima. Riječ je o posebnoj epidemiološkoj mjeri za naše područje kojom se propisuje ograničenje od 50 osoba na svadbama. Ova mjera trajat će 14 dana.

Ova mjera donesena je na prijedlog Stožera civilne zaštite VPŽ zbog toga što su se svadbe pokazale kao najčešći izvor zaraze koronavirusom.

-Ova mjera trajat će za sada 14 dana, ali samo u slučaju da se situacija s koronavirusom u tih 14 dana smiri – napomenuo je načelnik Stožera civilne zaštite Marijo Klement.

-Zbog povećanog broja zaraze koronavirusom bili smo primorani na donošenje ove mjere. Svjesni smo da nitko od organizatora svečanosti nije imao loše namjere, no situacija se ipak otela kontroli i donijela povećanje broja zaraženih u našoj županiji. U narednih 14 dana naši epidemiolozi, a i mi u Stožeru civilne zaštite pratit ćemo situaciju na području Virovitičko-podravske županije, a ako nakon dva tjedna budemo imali manji broj oboljelih, ta odluka će prestati važiti. Isto tako, ako se u tih 14 dana situacija ne popravi, nastaviti ćemo s pojačanim mjerama i dalje, a ako se situacija naknadno pogorša, pristupiti i daljnjem smanjivanju broja ljudi na svadbenim svečanostima, dok god budemo imali slučajeve zaraze koronavirusom na svadbenim svečanostima – rekao je povodom nove odluke Stožera civilne zaštite VPŽ, načelnik Marijo Klement te i ovom prilikom zamolio za odgovorno ponašanje, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom u našoj županiji.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u VPŽ, Stožer će predložiti odluku da na svadbama bude do 50 ljudi

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content