Održan sastanak u gradskoj upravi: Kreće sanacija Velikog našičkog parka

U gradskoj upravi Našica u petak se održao koordinacijski sastanak vezano za sanaciju Velikog našičkog parka. U utorak, 4. kolovoza veliko nevrijeme napravilo je ogromnu, višemilijunsku štetu pri čemu su brojna stabla polomljena i brojna debla i granje srušena na prolaze. Sastanku su nazočili predstavnici Uprave šuma Našice, Našičkog parka, Hrvatske vojske, Javne vatrogasne postrojbe te Županijske ustanove za brigu o zaštićenim dobrima. Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako će sanacija Velikog parka trajati mjesecima jer je sama veličina parka oko 65 hektara.

DSC 8109
Foto: nasice.com

Jučer su na radnom sastanku bili predstavnici Uprave šuma Našice, voditelj gospodin Vlado Keglević, predstavnici Našičkog parka i našičkih vatrogasaca.

– Dobili smo odobrenje od ministra te je definirano kako će i oružane snage Republike Hrvatske sudjelovati u ovoj sanaciji te je sastanku nazočio i Robert Poljak, zapovjednik Hrvatske vojske. Na sastanku je bila i Županijska ustanova za brigu o zaštićenim dobrima i predstavnik gospodin Mikulić, koji je sa stručnog stajališta rekao kako sačuvati zaštićenu vrijednost prilikom sanacije – rekao je gradonačelnik uvjeren kako će se zajedničkim snagama i uz dobru koordinaciju sve uspjeti napraviti. Naglasio je kako će Gradu biti omogućena i dodatna potpora u vidu javnih radova.

DSC 8097
Foto: nasice.com

Tijekom idućeg tjedna složit će se dinamički plan i nakon toga krenuti u operativno čišćenje parka. Gradonačelnik je napomenuo kako će se po završetku radova, odnosno, kada se park očisti od srušenih stabala, krenuti sa sadnjom novih stabala predviđenih Projektom prirodne baštine u vrijednosti od pola milijuna kuna. Uz ovu ogromnu štetu što je nastala u parku radi se i na sanaciji ostalih dijelova grada gdje se uklanjaju sve moguće opasnosti za građane. Sanira se i dječje igralište pokraj dvorca. Nakon toga kreće sanacija Aleje lipa pokraj našičkog groblja. Tijekom jeseni započet će sadnja drveća i u Malom parku. Gradonačelnik Miletić naglasio je kako moramo nastaviti biti zeleni grad čemu svjedoče brojne nagrade. U cijeli projekt je uključena struka koja je i dosad radila na zaštiti parkova kako bismo očuvali njihovu veliku vrijednost.

(nasice.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content