“PALETA” U VIROVITICI POKREĆE ŠKOLU CRTANJA Djeca i odrasli otkrivat će umjetnika u sebi olovkom, ugljenom i bojama

- PROMO -

Detalji, portret, pejzaž, mrtva priroda, apstrakcija, životinje, građevine, sve to i puno više zainteresirani će iz svoje mašte moći kistom, bojama, ugljenom ili olovkom prenijeti na papir i to u Školi crtanja i slikanja koja od rujna počinje u Virovitici. Vodi je Umjetnička likovna organizacija – Likovni klub “Paleta”.

Riječ je o klubu iza kojega je danas mnoštvo umjetnika s područja Koprivnice, Zagreba, Čakovca i Vrbovca, s naše županije poznata je u Pitomači, a sada je na red došla i Virovitica. U školi će polaznici kroz dva školska sata tjedno proći ne samo osnove, već i ozbiljan program slikanja i crtanja, naučiti tehnike i svladati najzastupljenije teme u slikarstvu.

skola crtanja 3
foto: arhiv Kluba

BOGAT PROGRAM

Voditelj Kluba, profesionalni slikar Ivan Lovreković kaže kako će polaznici detalje programa škole dobiti na prvom sastanku, koji je organiziran za 1. rujna na prostoru bivše vojarne u Virovitici. Neke od njih podijelio je i s nama.

– Riječ je o pravoj školi koja se može polaziti u trajanju od tri godine, a kada govorimo o sadržaju i onome što će donijeti polaznicima, onda slobodno možemo reći kako je to jedan tipičan školski program, skraćena verzija, recimo, jedne srednje likovne škole – ističe I. Lovreković, poznat kao izvrstan voditelj i mentor talentima koji su upravo na ovaj način otkrili da u sebi imaju “ono nešto” za slikanje i crtanje.

skola crtanja 8
foto: arhiv Kluba

TALENTI SVIH GENERACIJA

U Virovitici će raditi s mještovitom grupom, sastavljenom od djece i starijih. Najniža dobna granica je sedam godina, a najviše nema pa su škole u drugim gradovima uspješno završili i polaznici stariji od osamdeset godina.

– U ovoj prvoj školskoj godini radit ćemo u tri stupnja. Prvo ćemo svladati crtačke tehnike, polaznici će naučiti koristiti olovku, ugljen, suhi pastel i uljane boje. U drugom stupnju na red dolaze vodene boje, odnosno tempera, akvarel i po želji akrilik, a u trećem ćemo isprobavati uljane boje na platnu i staklu.

Pritom ćemo proći i različite motive kako bismo otkrili što im odgovara i u čemu uživaju prilikom stvaranja. Atmosfera je opuštena, a rezultatima su svi zadovoljni – poručuje I. Lovreković, koji se nada kako će “Paleta” i u Virovitici iznjedriti nove slikare.

Škola crtanja počinje danas u 18 sati, a svi zainteresirani mogu se javiti porukom u inbox službene facebook stranice Likovnog kluba “Paleta” kako bi dobili detaljne informacije.

(www.icv.hr, mlo, foto: arhiv Likovnog kluba “Paleta”)

[g-gallery gid=”601736″]

Povezane vijesti

Skip to content