POLUZAVRŠNICA ŽUPANIJSKOG KUPA Od kad se igra nogomet na ovim prostorima Virovitica i Suhopolje su vječiti rivali

Više od sto godina nogomet se igra u Virovitici i Suhopolju. Kroz svo to vrijeme postoji veliki rivalitet u sportu između dva mjesta i njihovih nogometnih klubova. Neovisno da li se oni zvali VGŠK, Virovitica, Borac, TVIN, VGŠK TVIN, odnosno Olimpija, Tomislav, Mladost, Partizan, PIK Mladost, Mladost 127 ili Suhopolje, njihove međusobne utakmice i pobjeda u njima bili su veliki prestiž.

Igrači su prelazili, prelaze i prelazit će iz kluba u klub, uprave klubova međusobno surađuju, ali kada se nađu na zelenom terenu najslađe je pobijediti svog najbližeg rivala. Kroz prošlost ova dva kluba međusobno su igrala i ligaške utakmice, ali su se puno češće sastajali u Kupu. Ako se gleda proteklih tridesetak godina otkako se igra nogometni kup Virovitičko-podravske županije, Virovitičani i Suhopoljčani su po deset puta osvojili kup.

Proteklih godina Nogometni klub Suhopolje kao da se specijalizirao za kup. U posljednjih jedanaest godina Suhopolje se samo u dva navrata nije plasiralo među četiri najbolje momčadi, zato u Virovitici u susretu ovogodišnje poluzavršnice kupa ulaze s velikim oprezom. Posebice stoga što su Suhopolje i Virovitica četiri puta igrali polufinale Županijskog nogometnog kupa 2008., 2013., 2014. i 2019. godine i u sva četiri navrata u finale se plasiralo Suhopolje.

Prošle sezone u polufinalu igrale su se dvije utakmice. U prvoj je Suhopolje pobijedilo u Virovitici 4:1, dok je u uzvratu na stadionu Park utakmica završila bez pobjednika 1:1.

– Objektivno mi smo klub iz više lige. To na terenu ništa ne znači. Kup natjecanje je puno iznenađenja. Puno je primjera u prošlosti kada su favoriti ispali iz daljnjeg natjecanja, zato u utakmicu moramo ući bez opuštanja – oprezan je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

– Virovitica je papirnati favorit. Imaju kvalitetnu momčad. Mi ćemo s naše strane pokušati iznenaditi rivala na njegovom terenu – polufinalnu utakmicu najavio je trener Suhopolja Tomislav Filipović.

Ove godine u polufinalu igra se samo jedna utakmica. U subotu, 8. kolovoza u 18 sati na terenu Sportskog centra Vegeška gledatelje čeka prava nogometna poslastica. Trebala bi to biti utakmica puna uzbuđenja, neizvjesna do posljednjeg sučeva zvižduka. U slučaju da susret nakon 90 minuta završi bez pobjednika odmah se izvode jedanaesterci.

Može li konačno Virovitica u polufinalu Županijskog nogometnog kupa pobijediti Suhopolje i doći do finala?

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content