Prošlog petka dogodilo se čak 7 prometnih nesreća: Policija najavila pojačane kontrole, posebno ovih prekršaja

Na području Policijske uprave virovitičko-podravske su od početka kolovoza evidentirane 24 prometne nesreće u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene i 3 lako, a čak 6 prometnih nesreća su uzrokovali počinitelji koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, većina u vrlo visokim koncentracijama.

Protekli petak, 14. kolovoza je bio dan s najvećim brojem prometnih nesreća u jednom danu jer je toga dana evidentirano 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i 2 lako, svi sudionici na mopedima ili biciklima.

Obzirom na navedeno, a u cilju osiguravanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama.

Uz to, u petak, 21. kolovoza od 14 do 22 sata će na području Postaje prometne policije Virovitica biti provedena akcija nadzora počinitelja prekršaja 4 ubojice u prometu, a u noći sa subote na nedjelju od 22 do 06 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content