Sedmorica VBR-ovaca krenula na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina

blank

Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina, jutros (nedjelja) su se uputila sedmorica članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci). Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec ovaj biciklistički maraton, pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”, voze u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO ”Oluja”.

Cilj je spojiti ova dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu, rekao je Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije koja je organizator maratona.

116526240 936181233527224 8105164011650145555 n

– Maraton vozimo u tri etape, krenuli smo ujutro iz Voćina, a u planu je u Petrinju doći u ranim poslijepodnevnim satima. Sutra, 3. kolovoza vozimo drugu etapu od Petrinje do Korenice i 4. kolovoza posljednju etapu od Korenice do Knina – rekao je Bubaš zahvalivši Ministarstvu hrvatskih branitelja kao pokrovitelju maratona, Virovitičko-podravskoj županiji koja im je osigurala dresove te Općini Čađavica na posuđenom vozilu za pratnju.

Na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u Voćinu, Slatini i Virovitici, VBR-ovci su u pratnji domaćina položili svijeće. Iz Voćina ih je ispratio i sreću im zaželio zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak, u Slatini ih je dočekao predsjednik HVIDRA-e Slatina Ilija Nikolić, a u Virovitici, između ostalih, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i predsjednik HVIDRA-e Virovitica Mirko Poljanac.

(www.icv.hr, ml; foto: D. Fišli, D. Božičković, P. Žarković, M. Lukačić)

[g-gallery gid=”599495″]