SLATINA Udruga Vretenac početkom rujna počinje s provedbom projekta “Škola, mačji kašalj II”

Početak školske godine, početak je i provedbe projekta ”Škola, mačji kašalj II”, namijenjenog djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, koji Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina provodi već treću godinu za redom.

Udruga Vretenac uz programe i projekte namijenjene odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, od svojih početaka u rad je uključila i djecu s teškoćama u razvoju, a od 2018. godine i djecu u procesu odgode upisa u prvi razred te njihove obitelji i to provedbom projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
Uspjeh projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”, te potreba lokalne sredine za provedbom ovakvih i sličnih projekata bili su zaslužni za nastavak projekta, ali s novim nazivom, ”Škola, mačji kašalj”.

Projekt ”Škola, mačji kašalj” uspješno je zaključen u lipnju ove godine, a na radost djece i roditelja 7. 9. 2020. godine Udruga Vretenac kreće s provedbom projekta ”Škola, mačji kašalj II” koji, kao i ranije navedene projekte, financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U aktivnosti projekta Udruga Vretenac uključit će dvadesetak djece s područja grada Slatine, te teritorijalno bliskih općina, a s djecom u procesu odgode upisa u prvi razred radit će stručnjakinje Udruge Vretenac, edukacijske rehabilitatorice Patricija Kraman i Ivana Sabolić. Također, u aktivnosti ovoga projekta bit će uključeno i dvadesetak roditelja i to kroz radionice ”Grupe podrške za roditelje”, koje će voditi psihologinja Jasna Plantak.

Aktivnosti projekta ”Škola, mačji kašalj II” provodit će se od rujna 2020. godine do veljače 2021. godine u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina, a voditeljice aktivnosti s radošću i nestrpljenjem očekuju još jednu generaciju ”Vretenac” predškolaca.
(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac)