SLATINA Udruga Vretenac početkom rujna počinje s provedbom projekta “Škola, mačji kašalj II”

Početak školske godine, početak je i provedbe projekta ”Škola, mačji kašalj II”, namijenjenog djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, koji Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina provodi već treću godinu za redom.

Udruga Vretenac uz programe i projekte namijenjene odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, od svojih početaka u rad je uključila i djecu s teškoćama u razvoju, a od 2018. godine i djecu u procesu odgode upisa u prvi razred te njihove obitelji i to provedbom projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”.

Uspjeh projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”, te potreba lokalne sredine za provedbom ovakvih i sličnih projekata bili su zaslužni za nastavak projekta, ali s novim nazivom, ”Škola, mačji kašalj”.

Projekt ”Škola, mačji kašalj” uspješno je zaključen u lipnju ove godine, a na radost djece i roditelja 7. 9. 2020. godine Udruga Vretenac kreće s provedbom projekta ”Škola, mačji kašalj II” koji, kao i ranije navedene projekte, financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U aktivnosti projekta Udruga Vretenac uključit će dvadesetak djece s područja grada Slatine, te teritorijalno bliskih općina, a s djecom u procesu odgode upisa u prvi razred radit će stručnjakinje Udruge Vretenac, edukacijske rehabilitatorice Patricija Kraman i Ivana Sabolić. Također, u aktivnosti ovoga projekta bit će uključeno i dvadesetak roditelja i to kroz radionice ”Grupe podrške za roditelje”, koje će voditi psihologinja Jasna Plantak.

Aktivnosti projekta ”Škola, mačji kašalj II” provodit će se od rujna 2020. godine do veljače 2021. godine u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina, a voditeljice aktivnosti s radošću i nestrpljenjem očekuju još jednu generaciju ”Vretenac” predškolaca.
(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content