Slatinski ”Vretenci” igrama starih sportova obilježili Međunarodni dan mladih

Slatinski “Vretenci” obilježili su prvi put u srijedu, 12. kolovoza, Međunarodni dan mladih.

Kako je tema ovogodišnjeg Dana mladih ”Angažiranje mladih za globalno djelovanje”, ”Vretenci” vođeni Jasnom Horvat, voditeljicom aktivnosti ”Škole samostalnog življenja”, odlučili su djelovati lokalno, a misliti globalno.

Vođeni lokalnim, ”Vretenci” su organizirali Prve igre starih sportova na kojima su uz članove Udruge, sudjelovali i volonteri. Čuvajući od zaborava stare sportove, kao i narodnu baštinu slatinskog kraja, članovi i volonteri Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina prvenstveno su se dobro zabavili i družili, ali i nešto više naučili o važnosti obilježavanja Dana mladih, kao i važnosti aktivnog sudjelovanja u životu lokalne zajednice.

20200812 143256

Dan mladih, nekoliko članova i volontera Udruge Vretenac zaključilo je sudjelovanjem na početnoj konferenciji ”Aktivizam mladih” projekta ”Informirani građani za aktivnu zajednicu”.

Dnevne aktivnosti ”Škole samostalnog življenja” održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina u sklopu projekta ”Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac iz Orahovice, jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac Slatina)

20200812 142259 20200812 141938

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content