Stanje u prometu prošlog tjedna: Biciklist napuhao 2,96 promila, najveća brzina utvrđena u Čađavičkom Lugu

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano sedam prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i šest s materijalnom štetom. Kod tri počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Ukupno su utvrđena 294 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 108 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,96 g/kg utvrđena je kod vozača bicikla starosti 30 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 14.50 sati u Maloj Črešnjevici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 11.40 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 114 km/h.

Na temelju čl. 137. Prekršajnog zakona uhićen je jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

POJAČANE MJERE I AKCIJE

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su pojačano nadzirali promet s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 142 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 7. kolovoza, od 11 do 19 sati na području Policijske postaje Orahovica provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. U provedbi akcije obavljen je nadzor nad 26 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content