Traktor mu prešao preko noge i potom “pobjegao” iz dvorišta: Nekontrolirano se kretao susjedstvom

U nedjelju, 2. kolovoza, 64-godišnjak sa šireg područja Suhopolja pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg u svojem je dvorištu uzrokovao nesreću, koja je pukom srećom prošla bez težih posljedica. Naime, kako izvještava PU virovitičko-podravska, u namjeri da traktor stavi u pogon kroz otvorena vrata je okrenuo ključ za pokretanje motora, a da se prije toga nije uvjerio da je poluga ručice mjenjača traktora u brzini. Traktor se upalio i odmah pokrenuo, srušio muškarca na tlo i zadnjim lijevim kotačem prešao preko njegove noge.

Potom je traktor nastavio nekontroliranu vožnju, udario u dvorišnu ogradu koju je savinuo i polomio metalni stup te zapeo i oštetio osobni automobil koji se nalazio ispred ograde. Nastavio je kretanje preko odvodnog kanala te ušao u neograđeno dvorište i udario u betonski temelj od bunara. No ni to ga nije zaustavilo, odbio se od bunara, nastavio je vožnju sve dok se nije zabio u betonsku ogradu u vlasništvu 84-godišnjakinje te se napokon i zaustavio.

64-godišnjak prevezen u OB Virovitica, gdje je zadobio tjelesne ozljede i nalazi se izvan životne opasnosti, slijedi izvješće ODO Virovitica.

– U cilju izbjegavanja ovakvih i sličnih nemilih događaja upućuju se građani na odgovorno postupanje sa vozilima, da ne ostavljaju neosigurana vozila bez nadzora i prilikom korištenja vozila poduzmu sve mjere sigurnosti te vozilima upravljaju na propisan način u svakoj prilici – apeliraju iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content