Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u VPŽ, Stožer će predložiti odluku da na svadbama bude do 50 ljudi

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije održao je jutros (subota) konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio da su na području županije zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Na konferenciju su uz načelnika Stožera Marija Klementa bili i članovi: dr. Miroslav Venus, Dinko Blažević i Josip Job.

Načelnik Stožera Marijo Klement objasnio je da je konferencija sazvana zbog značajnog porasta broja zaraženih osoba na našem području – u samo četiri dana evidentirano je 18 novozaraženih, od čega u posljednja 24 sata troje. Od troje novozaraženih, dvoje je starije životne dobi i kontakti su već ranije zaraženih, dok se muška mlađa osoba, prema epidemiološkim saznanjima, zarazila u jednom noćnom klubu. Svi imaju blage simptome bolesti.

Jučer (petak) s osam novorazaženih bio je najgori dan od 29. ožujka, kada je evidentirana prva zaražena osoba koronavirusom Covid-19 na području Virovitičko-podravske županije.

Do danas je tako na županiji ukupno 66 pozitivnih slučajeva, od kojih je aktivno njih 29. Od početka epidemije, testirano je ukupno 3077 osoba, 66 je pozitivnih, aktivnih je 29, a jedna osoba je preminula.

Zbog povećanog broja zaraženih, ali i najvećih izvora zaraze, M. Klement je najavio kako je nužno uvođenje odluke koju će kao županijski Stožer uputiti Nacionalnom stožeru.

ODLUKA NA 14 DANA

-Budući da su najčešći izvor zaraze svadbene svečanosti, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da za područje Virovitičko-podravske županije uvede odluku da se na svadbenim svečanostima ograniči broj na do 50 uzvanika – rekao je Marijo Klement.

Odluka bi trebala stupiti na snagu 31. kolovoza ove godine i sukladno epidemiološkoj situaciji, trajati 14 dana. Ako se u tom periodu situacija smiri, odluka će se ukinuti i vrijedit će opće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i dosad. (www.icv.hr, mlo, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content