Udrugu Prvi hrvatski redarstvenik predsjednik Milanović odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog

U utorak, 4. kolovoza na Policijskoj akademiji u Zagrebu, obilježena je jubilarna 30. obljetnica okupljanja 1800 dragovoljaca u Prve hrvatske redarstvenike, tada jedinu naoružanu postrojbu na koju se u to vrijeme isključivo s punim povjerenjem mogla osloniti novoizabrana hrvatska vlast, točnije 5. kolovoza 1990. godine od kada je i službeni datum početka Domovinskog rata.

Na svečanom obilježavanju pripadnicima PHR dodjeljena su i prigodna odličja povodom 30. obljetnice Prvog hrvatskog redarstvenika i priznavanja statusa Prve ratne postrojbe MUP-a. Tom prilikom je predsjednik RH Zoran Milanović također odlikovao Udrugu Prvi hrvatski redarstvenik odličjem Red Nikole Šubića Zrinskog za sav uloženi trud i rad Udruge kako se prvi vitezovi ne bih zaboravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Treba napomenuti da je od 1250 aktivnih članova Udruge, prema preporuci nacionalnog stožera određeno da službenoj proslavi 30-te obljetnice može prisustvovati samo 430 članova, te je po izračunu postotka članova po županijama, VPŽ pripalo 11 članova koji su prisustvovali u Zagrebu na svečanom obilježavanju.

Predsjednik Udruge PHR VPŽ Ivan Stubičar čestitao je svim braniteljima RH Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, s porukom da se nikada više rat ne dogodi te kako ima simbolike u datumu 5. kolovoza 1990. godine PHR (početak domovinskog rata) te 5. kolovoza 1995.g. VRO OLUJA (završetak domovinskog rata).

(www.icv.hr, is)