Vlč. Ljubo Krmar svetom misom u Turnašici oprostio se od župljana

U nedjelju, 16. kolovoza na župnoj svetoj misi župnik vlč. Ljubo Krmar slavio je zahvalnu misu na kojoj se oprostio od župljana u Turnašici kojom je upravljao od 2017. godine.

– Župa obuhvaća Turnašicu, Vukosavljevicu i Sedlaricu, sela koja krasi vedri podravski mentalitet, ljepota prirode i marljivi ljudi. U protekle tri godine nastojali sam povezati naša sela, upoznati našu prošlost i zbližiti vjernike da se učvrstiti  naše zajedništvo koje izvire u Bogu. Zadnjih godina trudili smo se obnoviti našu župne kuće, kapele, podruma te mogu kao župnik zadovoljno zahvaliti svima koji su dali veliki doprinos. Također molim Boga da  blagoslovi  sve koji su bili dobri suradnici vjernici i prijatelji u proteklom vremenu, svima od srca zahvaljujem. Sloga i ljubav najbolje su graditeljica žive Crkve kojoj svi po krštenju pripadamo – rekao je vlč. Krmar.

DSC6870
Foto: Foto Begović

Osobitu zahvalnost župnik je uputio Ministarstvu regionalnog razvoja za pomoć u protekle tri godine pri obnovi župne kuće, te Virovitičko-podravskoj županiji, općinama Pitomači i Špišić Bukovici bez čije se zauzetosti njihovi projekti ne bi ostvarili i realizirali.

Župljani su izrekli župniku srdačnu zahvalu na kraju mise, pročitali pjesmu u čast župniku te ostali u zajedničkom druženju u župnoj kući.

(www.icv.hr, ljk)

DSC6879
Foto: Foto Begović

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content