VPŽ isplatila gotovo 1.8 milijuna kuna kao pomoć u vrijeme korone za 451 obrtnika, poduzetnika i poljoprivrednika

Virovitičko-podravska županija isplatila je ukupno 1.771.305,60 kuna pomoći za 451 korisnika vezano za vrijeme epidemije koronavirusa. Naime, 567.000 kuna isplaćeno je na ime mikro poduzetnika s područja Virovitičko-podravske županije, a koji imaju do 10 zaposlenih.

– Njima koji su bili najteže pogođeni kroz pandemiju bolesti COVID 19, jer su morali zatvoriti svoje obrte i tvrtke ili su pak poslovali u otežanim uvjetima, Virovitičko-podravska županija isplatila je do 1.800 kuna jednokratne pomoći kako bi mogli platiti režijske troškove u vrijeme kada su bili zatvoreni ili kada su poslovali kroz otežane uvjete – naglasio je župan Igor Andrović.

Ova mjera je obuhvatila 315 korisnika s područja VPŽ. Istodobno na raspisani županijski natječaj mogli su se prijaviti i poljoprivrednici koji su od Virovitičko-podravske županije mogli dobiti do 10.000 te mladi poljoprivrednici do 15.000 bespovratnih kuna. Kroz tu mjeru sredstva su isplaćena za 136 korisnika u ukupnom iznosu od 1.204.305,60 kuna.

– Za ovaj natječaj prošle godine smo namijenili 500.000 kuna. Ove godine smo iznos povećali na milijun kuna. U konačnici smo dali i više sredstava potpora svima onima koji su se javili u roku javnog poziva, odnosno do iskorištenja sredstava. Vjerujem da smo na ovaj način makar malo pomogli našim obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima kako bi lakše premostili ovo vrijeme poslovanja – podcrtao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content