“Vretenci” posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina i upoznali posao vatrogasaca

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina ovaj su tjedan posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina.

Vatrogasna zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus slatinske je “Vretence” upoznala sa sadržajem posla vatrogasac kroz zanimljivu prezentaciju. Tako su “Vretenci” mogli doznati razliku između požara i vatre, upoznati se sa postupkom u slučaju požara te kako i na koji broj pozvati vatrogasce. Također, vidjeli su kompletnu opremu vatrogasca tešku ukupno oko 42 kilograma, pregledali su vatrogasna vozila i opremu u njima, isprobali su i ostalu opremu koju vatrogasci koriste u tehničkim i drugim intervencijama, a najhrabriji su s vatrogasnih ljestava pogledali Slatinu iz ptičje perspektive.

D3 Custom

– Udruga Vretenac provodi ove aktivnosti kao partner orahovačkoj udruzi Jaglac u sklopu realizacije projekta “Nauči me i uspjet ću”. Riječ je o aktivnostima koje utječu na naše korisnike u smislu razvijanja osnovnih životnih vještina kako bismo ih osposobili za samostalno življenje. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Europski socijalni fond – rekla je voditeljica i mentorica projektne aktivnosti “Škola neovisnog življenja”, Jasna Horvat.

(www.icv.hr, adf, foto: P. Žarković)

D2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content