Zahvalnica Grada Virovitice Mirku Poljancu: Aktivan u promicanju prava branitelja i radu HVIDRA-e Virovitica

Mirko Poljanac je dugogodišnji djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova, koji je 2006. godine umirovljen u zvanju glavni policijski inspektor MUP-a i pukovnik HV-a. Sudjelovao je u Domovinskom ratu kao dragovoljac od 15. kolovoza 1990. godine u borbenom sektoru, aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta Republike Hrvatske te je nekoliko puta ranjavan. Zbog svojih zasluga u promicanju prava branitelja iz Domovinskog rata i doprinosu u radu virovitičke HVIDRA-e dobio je ovogodišnju Zahvalnicu Grada Virovitice.

Osim toga, Mirko Poljanac je i nositelj Spomenice Domovinskog rata, Spomenice domovinske zahvalnosti te više njih od strane dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te pokojnog ministra obrane Gojka Šuška.

POKRETAČ I ORGANIZATOR

Aktivan je član braniteljskih udruga, ali i predsjednik udurge HVIDRA Virovitica. Velikim entuzijazmom u radu i djelovanju promiče istinu o Domovinskom ratu i skrbi o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Organizator je brojnih aktivnosti na području grada Virovitice, kulturnih sadržaja poput koncerata, izložaba fotografija, promocija knjiga, snimanja i promocija filmova, a ostvario je i brojne suradnje sa školama te sudjelovao u organizaciji raznih sportskih aktivnosti. Osnivač je i predsjednik Astronomske udruge “Mirko Danijel Bogdanić” u Virovitici te Streljačkog kluba HVIDRA Virovitica.

Sudjeluje u inicijativi o izgradnji i uređenju Doma hrvatskih branitelja s pripadajućim sadržajima te opremanju Spomen-sobe Domovinskog rata u Gradskom muzeju Virovitica.

– Ova nagrada znači da je netko prepoznao humanitarni rad HVIDRA-e Virovitica. Kao što i sve udruge iz Domovinskog rada u svojim statutima imaju promicanje istine o Domovinskom ratu, tako ima i naša udruga. Smatram da to odlično radimo i da je netko to sada i prepoznao. Ova nagrada je motiv za još bolji i kvalitetniji rad ne samo na promicanju istine o Domovinskom ratu, nego općenito na svemu što znači podizanje kvalitete života u gradu Virovitici za hrvatske branitelje, ali i za sve građane Virovitice – rekao je Mirko Poljanac.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content