Zahvalnica Grada Virovitice Željku Čubrlu: Tijekom 30 godina rada obrta postao je sinonim za staklarstvo u Virovitici

Željko Čubrlo je vlasnik staklarskog obrta “Stakloservis”, staklarske zanatske radnje sa sjedištem u Virovitici. Njegov doprinos u promoviranju obrtništva i staklarske struke Grad Virovitica ove je godine u povodu proslave Dana grada nagradio Zahvalnicom.

Željko je završio opću srednju četverogodišnju obrtničku školu – smjer prodavač te je maturirao 1979. godine. Nakon završetka srednje škole zaposlio se u prodavaonici Yukon u Novoj Gradiški kao voditelj/poslovođa, a nedugo zatim prelazi na rad sa staklom. Već 30 godina vlasnik je obrta za oblikovanje i obradu stakla, radi u vlastitom prostoru i ima jednog zaposlenika. Bio je član Skupštine udruženja i aktivno je sudjelovao u organizaciji strukovnog rada te je 2019. godine dobio potporu Virovitičko-podravske županije za očuvanje starih zanata. Predsjednik je ispitne komisije za stručno osposobljavanje u zanimanju građevinski staklar pri POK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

POSAO OSTAJE U OBITELJI

– Ova zahvalnica najbolja je pohvala za moj dugogodišnji rad i trud u vlastitoj zanatskoj radnji tijekom proteklih 30 godina. Za otprilike dvije godine planiram otići u mirovinu, a kompletan posao nastavit će sin Matija koji je savladao sav posao, zbog čega sam iznimno sretan jer se obrt neće ugasiti, već nastaviti s radom, ali i ostati u obiteljskom okruženju – naglasio je Ž. Čubrlo, istaknuvši kako Matija nije jedini njegov pomoćnik. U poslu, naime, sudjeluju svi članovi obitelji.

Nakon dugih 30 godina, kako kaže, došlo je i do laganog umora, ali upoznao je veliki broj ljudi i kroz posao stekao mnogo prijateljstava.

– Krenuti u posao danas ili nekada ogromna je razlika. Velike subvencije koje država danas daje mladima zaista su od velikog značaja. Osobno sam u posao krenuo tako što sam posudio novac jer drukčije ne bih mogao, stoga smatram da je danas puno lakše započeti vlastiti biznis – zaključio je Čubrlo.

(www.icv.hr, ts)