Završio 5. tradicionalni koncert “Na livadi na Jankovcu”: Duo Maestro – Slaven Batorek i Kiril Naumov “začarali” Jankovac

Jankovac je doista posebna priča, par šuma s dušom koja osvaja svako srce. Pokazalo se to i koncertom koji je na najljepši mogući način zatvorio ovogodišnje ljeto u Parku prirode Papuk, koncertom osječkog Dua Maestro, Slavena Batoreka na klaviru i Kirila Naumova na violini. Riječ je o 5. tradicionalnom koncertu pod nazivom “Na livadi n Jankovcu” koji organizacijski potpisuju Turistička zajednica općine Čačinci, Park prirode Papuk i Planinarski dom Jankovac, a njegov idejni začetnik je vrhunska osječka glazbenica Andreja Gribl.

Slaven Batorek i Kiril Naumov svojim su izvedbama “začarali” Jankovac, udahnuli mu istinsku glazbenu dušu. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske oduševljenim su pljeskom ispratili svaku odsviranu notu, a gromoglasan pljesak na kraju pokazao je oduševljenje prisutnih.

3108nalivadi 3

-Velika nam je čast što smo eto mi bili gosti ovog petog koncerta na prekrasnom Jankovcu gdje smo dali sve od sebe da pružimo dobru i predivnu glazbu. Posjetitelji su bili odlični, osjetili su glazbu i time smo još sretniji cijelom ovom pričom. Mi smo ekipa koja desetak godina svira zajedno, nekada u kvartetu ili triju ovisno o potrebi i kako se možemo skupiti. Evo ovom prigodom odlučili smo se za duet, kolega Kiril Naumov i ja koji već dugi niz godina spajamo prijateljstvo s poslom i vjerujem da smo uspjeli i danas pokazati koliko uživamo u glazbi – rekao je vrhunski glazbeni umjetni Slaven Batorek.

3108nalivadi 4

Idejna začetnica ove jankovačke priče, odlična osječka glazbenica koja vuče podrijetlo iz Virovitičko-podravske županije, točnije iz slatinskog kraja, uvijek se srcem vraća na Jankovac.

-Jako sam sretna što je tradicija održavanja koncerata na Jankovcu nastavljena. Ovogodišnji koncert je poseban jer je jubilarni 5. i meni je posebno srcu drag. Do sada su u okviru ovog projekta koncerte održali renomirani hrvatski i svjetski glazbenici što pokazuje ozbiljnost i kvalitetu ove manifestacije. Posjećenost koncerata je iz godine u godinu sve veća i to me jako veseli. Dat ću sve od sebe da svaki sljedeći bude još bolji, već imamo neke planove i zasigurno će posjetitelji Jankovca uživati – rekla je Gribl.

3108nalivadi 2

Organizacijski je koncert bio odrađen ne iznimno visokom nivou.

-Ovaj koncert postao je prepoznatljiv kako za Jankovac tako i općenito za turizam naše općine. Hvala Andreji Gribl koja nam je donijela ovaj prekrasan događaj i sigurna sam da ćemo ga zajedno svake godine još više unaprjeđivati na zadovoljstvo svih – rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica, a izvođače i posjetitelje pozdravila je i Maja Jurlina u ime Parke prirode Papuk.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content