Županija nabavila 12 pametnih ploča za 11 osnovnih i srednjih škola vrijednih 250 tisuća kuna

Svake godine Virovitičko-podravska županija iz Županijskog proračuna izdvoji sredstva za informatičku opremu osnovnih i srednjih škole. Ove godine, izdvojeno je 250.000 kuna za ukupno 12 „pametnih interaktivnih ploča“ koje su već „stacionirane“ u osnovnim i srednjim školama. Osam ploča je kod „osmaša“ u: Petar Preradović Pitomača, Suhopolje, Davorina Trstenjaka Čađavica, Josipa Kozarca Slatina, Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Antuna Gustava Matoša Čačinci, te Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje. Osim toga, četiri su ploče u sljedećim srednjim školama: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Strukovna škola Virovitica i Stjepan Ivšić Orahovica.

Jedna od škola koja je dobila „pametnu ploču“ je OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica.

– Uz pametne ploče, nastava će i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija pritom zanimljivija. Na ovaj način i naši učitelji i djeca lakše će usvajati i prenositi znanje. Školama se omogućuje kvalitetan rad, a to se najbolje vidi po rezultatima djece, koja su iz godine u godinu sve bolja – naglasila je ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Ivana Simeunović.

U zadnjih nekoliko godina informatička oprema nabavljana je na inicijativu župana Igora Androvića, kao i podršku pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesne Šerepac. Tako je i ove godine Županija značajna sredstva izdvojila upravo za informatičku opremu.

– Osluškujući potrebe naših učenika i učitelja, ova informatička oprema učenicima i učiteljima dat će im mogućnost pripreme za inovativniji način kako bi lakše svladali gradivo. S ovom opremom će se poboljšati daljnji rad i profesorima i učenicima. Ona predstavlja novo ulaganje u moderniziranje i daljnju informatizaciju naših škola, a s ciljem kvalitetnijeg pristupa i boljih rezultata i naših profesora i učenika – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content