3. HNL SJEVER Marin Čavić ponovno u glavnoj ulozi: S dva lijepa pogotka donio Papuku vrijedna tri boda

Papuk je ispunio očekivano u 3. prvenstvenom kolu 3. HNL Sjever. U goste je stigao Podravac iz Virja, koji se na kraju, unatoč lošem startu u prvenstvo, pokazao kao iznimno zahtjevan protivnik. Ipak, nije se tako činilo na samom početku.

Papuk je od prvog zvižduka glavnog suca Horvata krenuo žestoko, stvorio jednu odličnu prigodu, a već druga je završila u mreži Podravca. Marin Čavić ponovno je pokazao koliko je brz i neuhvatljiv, munjevito je probio desnu stranu, “prodao lažnjak” zadnjem čuvaru, ušao u kazneni prostor i meastralnim udarcem pogodio malu mrežicu suprotnog vratarevog kuta – 1:0.

Papuk Podravac

Nakon toga odlične prigode imali su Vratković i Špoljarić, no vratar i obrana gostiju sve su uspjeli obraniti i blokirati. Jedna neopreznost u 12. minuti i gubitak lopte na sredini terena koštala je Papuk primljenog pogotka. Lopta je došla do novog pojačanja Podravca, Lea Kovačića iz Slaven Belupa, koji je okrenuo Šantića i izbio sam pred Markovića te rutinirano poslao loptu u mrežu.

Papuk Podravac

Papuk nije odustajao od svoje želje za pritiskom koja je urodila plodom u 19. minuti. Ponovno je to bila mala majstorija Marina Čavića koji je još jednom projurio po lijevoj strani i kada su svi očekivali ubačaj, Marin je napravio još jedan korak naprijed i lagano “podbo” loptu i poslao ju preko vratara u mrežu.

Papuk Podravac

Do kraja prvog dijela pokušavale su obje momčadi, no rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu igralo se taktički, Papuk je stao iza lopte i tražio brze kontre preko Čavića i Radinkovića te kasnije Miroslava Rukavine. Do 79. minute nije bilo uzbuđenja, a onda je Papuk nanizao nekoliko odličnih prigoda.

Prvo je Rukavina ispremiješao obranu gostiju i gurnuo sjajnu loptu za Ninčevića koji je iskosa sam krenuo prema golu i potom uputio prizeman udarac koji vratar Podravca nogom odbija u polje. Zatim, nakon jednog slobodnog udarca s desne strane milimetarski ubacuje Vratković, na pravom je mjestu Matoković no lopta odlazi tik pored lijeve vratnice.

Papuk Podravac

85. minuta, ponovno je na sceni Ninčević, odlično je prošao po desnoj strani, i odlučio se za udarac iskosa s nekih 15-ak metara no lopta odlazi pokraj vrata. U 89. Ninčević je još jednom probio, dao loptu za Rukavinu koji vara jednog čuvara, ulazi u kazneni prostor, upućuje udarac no u posljednji trenutak branič gostiju blokira udarac koji završava u korneru.

Na kraju, ostalo je onih 2:1 i važna tri boda su upisana na konto Papuka.

Papuk Podravac 6 Nauhvatljivi Marin

-Ostvarili smo ono što smo željeli, upisali smo tri boda i to jedino što se broji. Dečki su odradili dobru utakmicu, borili su se po ovom teškom vremenu i ne mogu im ništa zamjeriti, jedino mi je žao što nismo imali više koncentracije u završnici na samom kraju, čime bi doveli utakmicu u mirnu završnicu, a ovako smo morali strepiti do posljednjeg zvižduka. Čestitam Podravcu koji je pokazao da će biti neugodan protivnik svakome, momčad koja definitivno ne zaslužuje biti na ljestvici gdje je sada – rekao je Papukov trener Stjepan Mađarić nakon osvojena tri boda.

Papuk Orahovica – Podravac Virje 2:1
Igrač utakmice: Marin Čavić

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content