Najgori dan u VPŽ: Čak 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Od 29. ožujka, kada je na području Virovitičko-podravske županije detektiran prvi zaraženi od virusa SARS-CoV-2, nikada nije bilo toliko inficiranih kao u posljednja 24 sata. Zabilježeno je čak 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je troje djece. Istodobno petero do sada zaraženih se oporavilo.

Naime, od ukupno 64 obrađena uzorka u posljednja 24 sata 50 je negativnih, dva uzorka su još u obradi, a 12 je pozitivnih. Radi se o sedam muškaraca i pet žena. Troje je starije životne dobi (2 muškarca i žena), troje je djece (dvije djevojčice i dječak), a ostali su srednje i mlađe životne dobi. Svi oboljeli su s blažim kliničkim slikama te se nalaze u izolaciji. Njih desetero od prije je bilo u samoizolaciji, a osmero ih povezuje jedan zajednički događaj, svadba u jednoj susjednoj županiji. Za ostalo dvoje traje epidemiološka obrada kako bi se doznalo koji im je izvor zaraze.
U samoizolaciji je ukupno 151 osoba.

U posljednjih tjedan dana 40 je zaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 s područja Virovitičko-podravske županije. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ pozivaju na odgovorno ponašanje, jer više od trećine svih ukupno zaraženih koronavirusom na našem području zabilježeno je upravo u posljednjih sedam dana. Od 29. ožujka kada je detektiran prvi zaraženi do danas ukupno je evidentirano 110 osoba, a samo u posljednjih sedam dana njih 40.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 110 osoba, od toga je njih 45 trenutno aktivno, 64 se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content