Dan bez poginulih u prometu: PU virovitičko-podravska i Oldtimer klub Virovitica organiziraju defile i prezentaciju starodobnih vozila

Na inicijativu ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, od 16. do 22. rujna 2020. godine se provodi projekt Safety Days pod geslom “Stay alive and save lives”, odnosno “Ostani živ i spasi živote drugih”. U sklopu Dana sigurnosti u prometu četvrtak, 17. rujna je odabran za Dan bez poginulih u prometu, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Projekt će na području Policijske uprave virovitičko-podravske biti proveden pojačanim 24-satnim nadzorom prekršaja 4 ubojice u prometu (alkohol, brzina, pojas, mobitel) toga dana na cijelom području županije, a u 17:00 sati na Trgu kralja Tomislava u Virovitici, na mostu ispred Dvorca Virovitica održati prezentaciju automobila i motocikala oldtimera sa defileom ulicama Virovitice uz pratnju policijskih vozila.

– Ova preventivna aktivnost će se održati u organizaciji prometne policije policijske uprave, Autokluba Virovitica i Oldtimer kluba Virovitica u cilju popularizacije doživljavanja dugovječnosti svih sudionika u prometu, i osoba i vozila, bez neželjenih posljedica, odnosno smanjenje stradavanja u prometnim nesrećama, kako bi se i ove godine pridružili inicijativi smanjenja smrtnog stradavanja na našim cestama i da barem dan 17. rujna 2020. godine bude dan bez poginulih osoba na cestama u Hrvatskoj – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content