FOTO Fantastična partija kapetana Marija Duspare: Zdenačka Sloga slavila u derbiju i zasjela na vrh 1. ŽNL, bilo je i crvenih kartona

U sklopu 8. prvenstvenog kola 1. ŽNL u Zdencima je odigran derbi kola između domaće, do jučer drugoplasirane Sloge i lidera – Bratstva iz Gornjeg Bazja. Utakmica je odigrana u lijepom ambijentu igrališta Sloge koja je imala brojnu podršku svojih vjernih navijača, a u poluvremenu su nazočne s nekoliko pjevačkih izvedbi zabavili i članovi KUD-a “Zdenac”.

No, vratimo se središnjem događaju priče, nogometu i derbiju. Od samog početka utakmice bilo je to taktičko nadmudrivanje dvaju stratega, Trupine i Vinaka i strogo čuvanje vlastite mreže. Sloga je pokušavala preko agilnog Rupčića koji je bio stalna prijetnja obrani gostiju, dok Bratstvo nije imalo priliku za upisati u “našu bilježnicu”.

Sloga Bratstvo 6

Sve ono važno za prvi dio dogodilo se pri samom kraju prvog poluvremena. Nakon jednog sudara domaćeg igrača Marija Duspare i gostujućeg Kristijana Mrazovića na sredini terena, došlo je do udaranja te dvojice igrača na podu i nastalo je sveopće koškanje igrača na sredini igrališta. Na kraju sudac Culej je na ranije tuširanje poslao Mrazovića te stopera Sloge Dražena Dusparu.

Sloga Bratstvo 3

Utakmica je nastavljena dominacijom domaćina što im se isplatilo u 45. minuti. Mario Duspara je izveo korner na prvu vratnicu, lopta mu se od gostujućeg braniča odbila natrag, slijedi novi odličan ubačaj, a najviši je Patrik Turković koji glavom pogađa mrežu gostiju. Odmah potom Culej je poslao igrače na odmor.

Sloga Bratstvo 8

U drugom dijelu puno bolja Sloga nizala je prigode, ali neprecizni su bili Rupčić, Stjepić i Duspara. Ipak, u 54. minuti Sloga povećava vodstvo. Duspara je primio loptu na nekih 20 metara, iskosa s desne strane, prevario dva svoja čuvara i briljantno ljevicom pogodio donji lijevi kut vratara Bratstva. Momčad Elvisa Vinaka pokušala je malo pritisnuti, no obrana Sloge na čelu s odličnim Patrikom Turkovićem sve je čistila na vrijeme.

Sloga Bratstvo 2

Dragan Trupina na klupi Sloge vukao je odlične poteze, ulaskom Luke Zemana i Antonija Vratkovića dodatno je dobio na probojnosti u sredini terena. Konačan rezultat postavio je upravo Vratković u 79. minuti. Sve je ponovno bilo u režiji kapetana Marija Duspare koji je milimetarski točno ubacio iz kuta točno na glavu Vratkovića koji glavom šalje loptu neobranjivo u mrežu.

Sloga Bratstvo 1

Velika i zaslužena pobjeda Sloge kojom su zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice.

-Odigrali smo jednu pravu mušku utakmicu, zanimljivu za gledatelje i moram čestitati i Bratstvu koji su najbolja momčad s kojom smo do sada igrali. Našu dobru igru nagradio je taj pogodak u posljednjoj minuti prvog dijela, što je sve otvorilo za nastavak utakmice. Posebno mi je drago što mi u drugom dijelu susreta sve protivnike što se kaže lomimo, jer smo upravo u toj fazi susreta do sada postizali više pogodaka. Iznimno sam ponosan na momčad u oba smjera, velika je ovo pobjeda za nas – kaže Dragan Trupina koji o igraču utakmice nije imao niti malo dvojbe:

Sloga Bratstvo 5

-Naš kapetan Mario Duspara je odigrao briljantnu utakmicu. Držao je ton našoj igri svih 90 minuta, nije izgubio niti jedan duel, bilo ga je po čitavom terenu, a na kraju je postigao pogodak i dva puta asistirao – zbori Trupina te najavljuje ogled u sljedećem kolu u Miljevcima:

-Mi uvijek idemo na gol više, idemo se nadigravati i ovoga puta smo pokazali zašto smo vodeća momčad prvenstva. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu – zaključio je Trupina.

Sloga Bratstvo 7 Dragan Trupina

Trener Bratstva Elvis Vinak ovako je vidio utakmicu:

-U prvih 45 minuta smo domaćina dobro blokirali, nisu nam stvorili pravu šansu do te posljednje minute kada smo primili taj pogodak iz greške naše obrane. Vrlo brzo smo u drugom dijelu dobili i drugi gol, ništa nismo pružili i Sloga je to znala iskoristiti te je na kraju zasluženo pobijedila. Ipak moram dodati da nas je taj crveni karton dosta poremetio i mislim da je moj igrač neopravdano isključen. Ništa, mi idemo dalje, u sljedećem kolu nam dolazi Podravac iz Sopja, jako dobra momčad, no, mi kao i u svaku, tako i u ovu utakmicu, idemo samo na pobjedu – zaključio je Vinak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”606837″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content