FOTO Slatka osveta za poraz u finalu Županijskog kupa: U županijskom derbiju 3. HNL Sjever uvjerljiva pobjeda Virovitice nad Papukom

Prije mjesec dana odigrana je finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju. Orahovački Papuk agresijom je iznenadio Viroviticu i došao do uvjerljive pobjede 4:1. Virovitičani su čekali, bili strpljivi i dočekali priliku za uzvrat. U 4. kolu 3. hrvatske nogometne lige Sjever na svom terenu Virovitica je svladala Papuk s uvjerljivih 4:0.

Prvih trideset minuta odigrano je čvrsto na sredini terena, bez izrazitijih prilika za zgoditak. Jednu iole ozbiljniju priliku imao je u 13. minuti gostujući igrač Marin Vratković, ali bez utjecaja na promjenu rezultata. S druge strane, nekoliko domaćih navijača provociralo je iskusnog gostujućeg čuvara mreže s dugogodišnjim prvoligaškim stažem, Antuna Markovića, ali u konačnici nije bilo uspjeha.

MG 8781

U 33. minuti susreta jednu gužvu u gostujućem kaznenom prostoru lukavo koristi Mateo Desić, koji ispod vratara i kraj nemoćnih gostujućih obrambenih igrača pogađa nebranjeni dio mreže. Nekoliko minuta kasnije, igru je zbog ozlijede napustio gostujući ključni igrač Marin Čavić, što se osjetilo u igri Papukovih igrača. Nekoliko minuta prije kraja prvog dijela lijep šut Nikole Suvajca u srcu gostujućeg kaznenog prostora izblokirao je Stipe Ćavić. S prednošću 1:0 otišlo se na odmor.

MG 8792

Početkom drugog dijela domaći igrači su pojačali pritisak na gostujuću obranu i vrata, koji je ubrzo donio rezultate. U 50. minuti najiskusniji u domaćim redovima povećavaju prednost narančasto – crnih na 2:0. Krešimir Crvenka bio je asistent, a Nikola Suvajac realizator. Četiri minute kasnije Rok Horaček s boka povećava na 3:0.

MG 8808

Prednost od 3:0 domaći navijači Građani proslavili su bakljadom. Udarac borbenog Slavena Markovića u 78. minuti s dvadeset metara nije našao put do mreže. Do kraja je samo ostalo pitanje s kojim će rezultatom završiti utakmica. Posljednjih petnaestak minuta u domaćim redovima odigrao je Angelo Bernardo Radović s posebnom zaštitnom maskom, kojom je bio osiguran ozlijeđeni nos.

Konačni rezultat postavio je Rok Horaček u 80. minuti, kada je s loptom krenuo od centra i rutinirano svladao gostujućeg vratara.

IMG 6087 Custom

-Danas nismo uspjeli parirati puno agresivnijem pristupu domaćih igrača. Nakon izlaska Marina Čavića iz igre bili smo još nemoćniji. Imamo pretanku klupu, pa se svaki izostanak prvotimaca osjeti u našim redovima. Pred nama su sada teške utakmice s jakim protivnicima, prije kojih se moramo dodatno posložiti – nakon utakmice konstatirao je gostujući trener Stjepan Mađarić.

MG 8830

-Zadovoljan sam pristupom i igrom svojih igrača, koja je donijela uvjerljivu pobjedu. Za razliku od susreta s Varteksom, realizirali smo svoje prigode i došli do nova tri boda. Ovakvim pristupom siguro bi pobijedili na protekla dva gostovanja u Đurđevcu i Vinkovcima – zadovoljan igrom svojih pulena bio je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

Virovitica – Papuk Orahovica 4:0
Igrač utakmice: Slaven Marković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak i M. Šolc)

[g-gallery gid=”605057″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content