FOTO U sklopu projekta “Mladi ruralci” održana radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike

Udruga “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održala je još jednu radionicu u sklopu projekta “Mladi ruralci”. Bila je to radionica izrade sapuna i prirodne kozmetike.

Nakon što je voditeljica projekta Tea Kranjčec pozdravila sve nazočne sudionike i predstavila projekt, najavila je radionicu i prepustila riječ Ivki Mađar koja je ujedno i provoditeljica navedene aktivnosti. Ivka Mađar je tako ispričala kako su se sapuni za pranje veša radili u prošlosti te je iste takve sapune stare 70-ak godina predstavila i pokazala sudionicama radionice.

IMG 1919

Na radionici su “Čuvarice” imale prilike ugostiti Patrika Bureka koji je objasnio i pokazao proces izrade kreme od nevena te koji su sve sastojci potrebni za izradu kreme. Patrik je inače po struci farmaceut i radi u bolničkoj ljekarni. Nakon što je krema od nevena bila gotova, Mihaela Osman Lončar krenula je u izradu sapuna. Mihaela radi kao profesorica geografije, ali u svojem vlasništvu ima OPG s proizvodima od lavande te se isto tako bavi izradom mirisnih sapuna što je zapravo i pokazala na jučerašnjoj radionici.

IMG 1916

Pokazala je cijeli proces izrade i što se sve koristi kako bi se napravio mirisni sapun. Svi sudionici radionice su imali prilike i sami sudjelovati u cijelom procesu izrade kreme i sapuna te su nakon završene radionice mogli ponijeti kući gotov proizvod kreme od nevena i mirisni sapun od lavande koji su izrađeni na radionici.

(www.icv.hr, Čuvarice kulturne baštine Kladare, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”606452″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content