FOTO Uvjerljiva pobjeda Graničar Bušetine protiv Borove, hat-trick Karla Petrinića

U bušetinskom Bereku odigran je derbi 5. kola 1. Županijske nogometne lige između domaćeg Graničar Bušetine i Borove. U prvih pola sata domaća momčad nije uspjela razviti svoju uobičajenu igru, što su iskoristili gostujući igrači. Igrala se 12. minuta kada jednu pogrešku domaće obrane koristi Tomislav Holec i dovodi Borovu u prednost od 0:1. Nakon odigranih tridesetak minuta domaći igrači su se počeli buditi. Zbog ozljeda iz igre u domaćem sastavu izašli su Hrvoje Lebinec i Stiven Čančar, a na teren istrčavaju Samuel Spudić i Ronald Jagica. Igrači u žutim dresovima počinju igrati sve povezanije.

Najubojitiji domaći napadač Karlo Petrinić najprije u 40. minuti koristi pogrešku gostujuće obrane i poravnava rezultat na 1:1, a potom dvije minute kasnije njegov udarac hvata vratara Borove Vuzema na ”krivoj nozi” i sa svojim drugim pogotkom preokreće rezultat. Na odmor se odlazi s prednošću domaće momčadi 2:1. Na samom početku nastavka, točnije u 48. minuti, Ronald Jagica silovito probija bok i postiže treći domaći zgoditak. Slijedilo je razdoblje u kojemu se igra većinom odvijala na sredini terena, bez nekih izrazitijih prilika za pogodak.

Igrala se 65. minuta kada su obje momčadi ostale s 10 igrača. Zbog drugih žutih kartona igru su napustili Mateo Fučkar iz redova domaćina, te kod gostiju Ivan Jugović. U 79. minuti gostujuća obrana u kaznenom prostoru ruši povratnika u domaće redove Janka Brlasa. Loptu na bijelu točku stavlja Karlo Petrinić koji svojim trećim pogotkom postavlja konačan rezultat utakmice 4:1.

– Odigrali smo odličnih trideset minuta, ali nakon toga smo stali i dopustili domaćoj momčadi da dođe do uvjerljive pobjede. Sada se moramo posložiti kako bismo iduće nedjelje na našoj ”Grbavici” pokušali doći do nova tri boda. S druge strane imat ćemo odlično postavljenu momčad Bratstva iz Gornjeg Bazja koju uspješno vodi moj kolega Vinak – iznio je svoje dojmove trener Borove Mile Grdić.

– Ušli smo pomalo rezervirano u susret, što su gosti iskoristi i poveli 1:0. Zbog dvije ozljede bio sam primoran napraviti izmjene. NAkon što smo promijenili formaciju, preuzeli smo inicijativu i došli do zaslužene pobjede. U idućem kolu gostujemo u susjednoj Koriji gdje nas čega razbuđeni domaćin. U svakoj utakmici idemo na pobjedu pa će tako biti i u iduću nedjelju – izjavio je trener pobjedničke momčadi Samuel Spudić.

Graničar Bušetina- Borova 4:1

Igrač utakmice: Karlo Petrinić

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”604486″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content