Godišnja nagrada VPŽ Gradskom muzeju Virovitica: Virovitička priča kroz oko pet tisuća predmeta želi biti ispričana svim generacijama

Gradski muzej Virovitica doista ima sjajnu privilegiju raditi u prvoklasnom okruženju jer se njegove prostorije nalaze u najljepšem dvorcu na spoju Slavonije i Podravine, u dvorcu Pejačević koji je obnovljen europskim sredstvima. Muzej je to koji ima oko 5000 predmeta, od kojih je 1300 izloženo u stalnom postavu, a prikazuju život virovitičkog kraja od mlađeg kamenog doba do prvih desetljeća 20. stoljeća. Gradski muzej Virovitica stalno je odredište kulturnih događanja. Brojne izložbe, postavi, događanja sljubljuju Virovitičane s dvorcem, a samim time i Gradski muzej iznimno im je draga destinacija.

Muzej od svoje obnove bilježi sve veći broj posjetitelja jer stvar je prestiža vidjeti potpuno nov pristup prezentaciji i interpretaciji povijesne, kulturne i prirodne baštine virovitičkog kraja. Stalni postav sastoji se od dviju tematskih cjelina – „Drveno doba“ i „Povijest grada i Dvorca“ koje su prikazane na suvremen i kreativan način. Stalni postav velikim je dijelom interaktivan te zaljubljenicima povijesti, kulture i muzeja, s više od 1300 izložaka, više od dva sata multimedijskih sadržaja, animacija, igara, filmova, glazbe, nudi zanimljiv doživljaj, posebice djeci.

(www.icv.hr, vpz)

MG 6976

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content