Grad Virovitica osigurao 4000 maski za učenike i zaposlenike škola i vrtića

Danas (četvrtak) je održan sastanak s ravnateljima škola kojima je osnivač Grad Virovitica.

Kako je i najavljeno, Grad Virovitica je osigurao 4000 perivih maski za učenike od 5. do 8. razreda tako da će svaki učenik prvi dan nastave dobiti po četiri perive maske. Svi nastavnici i odgajatelji u ustanovama odgoja i obrazovanja će dobiti po jednu ili dvije maske. Sve škole i vrtići će na ulazima i u učionicama imati osigurana dezinfekcijska sredstva. Prehrana će se vršiti djelomično u restoranima škola i u učionicama. Prijevoz učenika-putnika će biti organiziran u turnusima s povećanjem broja autobusa kako bi se poštovale upute o distanciranju učenika. Nošenje maski je obavezno u autobusima i u školi za učenike viših razreda.

Za vrijeme epidemioloških mjera dnevni boravak će biti osiguran za učenike prvih razreda OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivane Brlić-Mažuranić kako bismo izašli u susret roditeljima čija djeca tek kreću u školu, a za ostale učenike će se dnevni boravak osiguravati sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a te mogućnostima i kapacitetima i broja učionica u školama.

Što se tiče rada dvorana za sportske klubove u prvom tjednu nastave iste se neće koristiti dok s klubovima i Sportskom zajednicom Grada Virovitice ne vidimo potrebe za korištenje istih, a sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Korištenje dvorana će biti omogućeno od 14. rujna prema privremenom rasporedu i potrebama klubova za pripreme za početak natjecanja. Ostale sportske aktivnosti će se vršiti na otvorenom.

– Molimo sve sudionike u odgojno obrazovnom sustavu te roditelje da prate informacije na službenim stranicama škola i vrtića te u medijima kako bismo novu školsku godinu započeli na najbolji mogući način u vrijeme koje zahtjeva prilagodbe cijeloga sustava. Sukladno preporukama HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog stožera civilne zaštite ćemo učiniti sve da se obavezni nastavni proces obavlja neometano. Sva sredstva za prevenciju u cijelosti je osigurao Grad Virovitica iz svog proračuna – izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content