HVIDR-a Orahovica ukupni pobjednik 8. braniteljskih igara u Dugoj Međi povodom Dana općine Zdenci

U povodu Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa organizirala je 8. braniteljske igre.

Nakon paljenja svijeća kod križa kapelice svete Ane, svečanom otvorenju igara nazočili su zamjenik župana Darko Žužak i zamjenik načelnika PU VPŽ Nenad Križić. Prvi se nazočnima obratio predsjednik udruge domaćina Ivica Bušljeta.

-U cijeloj ovoj situaciji oko koronavirusa nije lako organizirati bilo što, ali eto, mi smo uložili veliki trud i pripremili ove igre koje smo upravo zbog situacije odlučili prirediti u nešto manjem obimu, kako igara tako i ekipa. Hvala svim sudionicima od srca na dolasku, našim dragim gostima i uzvanicima te posebno medijima koji vjerno prate svaki naš događaj. Ovim igrama uveličali smo Dan naše općine, okupili hrvatske branitelje da se malo podružimo i zabavimo, ali prije svega da zajedno odamo počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima – rekao je predsjednik Bušljeta.

8. Braniteljske igre Duga Meda 10

Zamjenik načelnika PU VPŽ Nenad Križić godinama u ime svojih funkcija, ali i osobno pomaže svim braniteljskim udrugama, pa tako i ovo u Dugoj Međi:

-Posebna mi je čast danas biti ovdje s vama, sa svojim prijateljima hrvatskim braniteljima i herojima. Posebno hvala udruzi iz Zaboka koja je prevalila veliki put kako bi došla na ove igre i uvijek je tu na našem prostoru i podržava sve napore braniteljske udruge iz Duge Međe da zbliži i pomogne hrvatskim braniteljima. Svaka udruga koja je danas ovdje zaslužuje svoje priznanje, a udruga domaćina posebno je jedna od onih koja posebno aktivna i vrijedna i na sve moguće načine čuva uspomenu na naše poginule suborce i sveti Domovinski rat i na to im od srca hvala. Moram danas izdvojiti i jednog posebnog čovjeka, samozatajnog, a velikog – Darka Žužaka, čovjeka koji svoju dužnost zamjenika župana obavlja na jednoj iznimno visokoj razini, prisutan je na svim stranama županije, pomaže, trudi se i posebno je uvijek na raspolaganju hrvatskim braniteljima što ovoj populaciji itekako treba – rekao je između ostalog Križić.

8. Braniteljske igre Duga Meda 11

Zamjenik župana Darko Žužak službeno je otvorio igre:

-Dragi moji prijatelji, suborci, velika mi je i iznimna čast biti ovdje s vama i podijeliti zajedničke trenutke. Veliki je pobol smrtnosti hrvatskih branitelja u našoj županiji, svake godine sve više i zato su ovakve prigode druženja, razgovora i zabave među hrvatskim braniteljima krucijalno važne za našu populaciju. Zato čestitam UHBDDR-u Duga Međa na ustrajnosti i volji da prirede ovakve događaje, jer to je ono što braniteljima treba – rekao je Žužak.

8. Braniteljske igre Duga Meda 12

Četiri ekipe, UHBDDR Policijske postaje Orahovica 1990./1991. HVIDR-a Orahovica, UDVDR – ogranak Zabok i domaćin, natjecale su se u dvije discipline – bacanje potkove i boćanje. U bacanju potkove zlatna medalja pripala je ekipi HVIDR-e Orahovica u sastavu Goran Sokol-Ivica Žemberi, srebrna je bila ekipa udruge ratnih policajaca za koji je bacao par Jurlina-Pigler i dok je broncu oko vrata stavila braniteljska udruga iz Zaboka.

8. Braniteljske igre Duga Meda 4

U boćanju je zlato osvojila ekipa orahovačke HVIDR-e u sastavu Damir Vratković, Ante Zuanović i Stjepan Pavić, srebro je pripalo udruzi domaćina za koje su nastupili Darko Eichler, Robert Zbačnik i Ivica Starčević, a broncu je osvojila ekipa UHBDDR PPO 1990./1991. za koju su nastupili Robert Kuzmić, Damir Jusup i Petar Zuanović.

8. Braniteljske igre Duga Meda 6

Nagrade najuspješnijima uručili su zamjenik načelnika PU VPŽ Nenad Križić te predsjednik i dopredsjednik udruge domaćina Ivica Bušljeta i Mirko Horvatin. Branitelji Duge Međe i ovoga puta su organizaciju odradili do savršenstva i na najbolji mogući način uputili čestitku svojoj općini za njezin dan.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”606816″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content