Išao na operaciju pa doznao da ima koronu: Jedan pozitivan slučaj u VPŽ, testirano 45 osoba

Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju moraju testirati na koronavirus, jer se tako štite i pacijenti i zdravstveno osoblje, pokazala se opravdanom, a posebno je to vezano za osobe koje su asimptomatske, koje nemaju vidljive simptome bolesti, ali su širitelji virusa.

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije, testiran je na virus SARS-CoV-2 prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba koji je pozitivan na koronavirus. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano troje COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC Osijek nalaze se tri osobe (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju). Četiri osobe su se oporavile od koronavirusa i više nisu na popisu zaraženih. U samoizolaciji se nalazi 166 osoba.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 213 osoba se zarazilo. Od toga ih je 48 trenutno aktivno, 157 osoba se oporavilo, dok su četiri muškarca i četiri žene preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content